NavMenu

Mobilne učionice u Beču

Izvor: eKapija Četvrtak, 23.05.2024. 15:36
Komentari
Podeli
(Foto: © Romana Fürnkranz)
Demografski razvoj i organizacioni okvir školstva doveli su u mnogim delovima Beča do velike potrebe za školskim prostorom. Slobodna mesta u postojećim razredima su već popunjena, stoga je potrebno obezbediti prostor za dodatne razrede. Samo u proteklih deset godina Grad Beč je formirao oko 1.200 razreda u oblasti obaveznog obrazovanja, saopštila je Kancelarija grada Beča u Beogradu.

Nakon detaljnog ispitivanja organizacionih potreba školstva i građevinskih mogućnosti, u dogovoru između Direkcije za obrazovanje i Grada Beča, odlučeno je proširenje određenih školskih lokacija. Da bi se obezbedio prekopotreban školski prostor, u prvoj fazi će se formirati mobilne učionice, koje će omogućiti formiranje dodatnih razreda od septembra 2024. godine. Ove mobilne učionice biće u okviru kompleksa od maksimalno 9 učionica, sa sanitarnim čvorovima, garderobom i prostorom za osoblje.

Alternativno, trenutno se radi na mogućnostima iznajmljivanja u centralnim delovima grada. U narednom koraku, na ovim lokacijama će se u narednim godinama izgraditi trajni dodatni objekti, koji će po završetku zameniti mobilne učionice.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

14.06.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Ukidaju se dva kraka saobraćajnice Vožd Karađorđe kroz Topolu - Osnovna trasa ostaje

Komisija za stručnu kontrolu planske dokumentacije brze saobraćajnice Vožd Karađorđe kroz opštinu Topola zvanično je predložila da se iz projekta izuzme celokupan krak Zagorica-Svetlić, tako da samim tim ne postoji ni krak Ljubeselo, saopštio je predsednik Skupštine opštine Topola Dragan Jovanović. - Komisija (koju čine predstavnici projektanata predvođeni Građevinskim fakultetom iz Beograda kao i predstavnici naručioca –

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.