NavMenu

Zeleno svetlo za rušenje i gradnju prilaznih konstrukcija Pančevačkom mostu na desnoj obali Dunava

Izvor: eKapija Četvrtak, 13.06.2024. 14:34
Komentari
Podeli
Prilazne konstrukcije Pančevačkom mostu na desnoj obali Dunava (Foto: Google Earth)Prilazne konstrukcije Pančevačkom mostu na desnoj obali Dunava
Ministarstvo zaštite životne sredine obavestilo je javnost o donetom rešenju kojim je data saglasnost na studiju o proceni uticaja na životnu sredinu projekta rušenje i izgradnja prilaznih konstrukcija na desnoj obali drumsko železničkog mosta preko reke Dunav-Pančevački most u Beogradu, deonica Beograd (Bogoslovija) petlja Krnjača.

JP Putevi Srbije podneli su u februaru Zahtev za davanje saglasnosti na Studiju o proceni uticaja na životnu sredinu ovog projekta.

Trajanje radova procenjeno je na 1.314 dana. Projekat predviđa radove prvo na uzvodnoj, a zatim na nizvodnoj konstrukciji, kako bi se saobraćaj odvijao bez većih izmena. U planu je najpre izgradnja novih privremenih rampi, zatim rušenje postojećih konstrukcija po fazama i na kraju izgradnja novih konstrukcija po fazama.


Prilazne konstrukcije mostu preko reke Dunav na desnoj obali izgrađene su u periodu od 1960. do 1964. godine i sastoje se od dva niza nezavisnih, prednapregnutih mostova - uzvodni, desni most za smer od Pančeva ka Beogradu i nizvodni, levi most za smer od Beograda ka Pančevu.

Kako je eKapija već pisala, novoprojektovane konstrukcije će biti sastavljene od 9 nezavisnih celina, detaljnije ovde.

B. P.

Lokacija:
Google Maps
Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.07.2024.  |  Industrija

Vlada Srbije donela uredbu o primeni Uredbe o utvrđivanju prostornog plana područja posebne namene za realizaciju projekta Jadar

Vlada Srbije usvojila je Uredbu o primeni Uredbe o utvrđivanju prostorng plana područja za realizaciju posebne namene za realizaciju projekta eksploatacije i prerade minerala jadarit "Jadar". Kako se navodi u dokumentu objavljenom na sajtu Vlade, danom stupanja na snagu ove uredbe ponovo počinje da se primenjuje Uredba o utvrđivanju Prostornog plana područja posebne namene za realizaciju projekta eksploatacije i prerade minerala jadarita

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.