NavMenu

Beogradski hotel Union prodat za 727 miliona dinara

Izvor: Bloomberg Adria Nedelja, 16.06.2024. 11:57
Komentari
Podeli
(Foto: Google Street View)
Hotel Union u Beogradu prodat je na javnom nadmetanju za 727 miliona dinara (6,2 mil EUR).

Početna cena bila je 297 miliona dinara (oko 2,5 mil EUR), na licitaciji je učestvovalo 10 ponuđača, a novi vlasnik hotela je firma Logga plus d. o. o. iz Beograda, čiji je direktor i osnivač Vladan Miketić.

Firma Logga plus registrovana je za trgovinu i pružanje usluga i do sada nije bila u poslovima hotelijerstva.

Zajedno sa zgradom hotela od skoro 3.000 kvadrata, Miketić je dobio i umetničke slike, opremu, zalihe, ali i dugove.

- Obaveze iz poslovanja i ostale kratkoročne obaveze koje ima hotel Union, 58 puta su više nego iznos obrtne imovine. Obaveze su 124,3 miliona dinara, a obrtna imovina 2,1 milion dinara, i većinski se odnosi na potraživanja. Potraživanja po osnovu prodaje su bila značajno ispravljena tokom godine (ispravka je iznosila oko dva miliona dinara), što ukazuje na ozbiljan problem naplate potraživanja. Značajno je napomenuti i da kratkoročne obaveze iznose čak 46 odsto vrednosti stalne imovine (koja na 31.12.2023 iznosi oko 267.4 miliona dinara) - objašnjava Ilija Nešić, analitičar BBA.

Prema podacima Narodne banke Srbije, račun hotela Union nalazio se u blokadi od 26. jula 2021. godine do 21. maja ove godine, odnosno 1.030 dana.

Firma Logga plus d. o. o. osnovana je 2008. godine, ima jednog zaposlenog i prošlu godinu završila je sa gubitkom od 11,1 milion dinara.
Hotel Union Beograd
Google Maps
Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.07.2024.  |  Industrija

Vlada Srbije donela uredbu o primeni Uredbe o utvrđivanju prostornog plana područja posebne namene za realizaciju projekta Jadar

Vlada Srbije usvojila je Uredbu o primeni Uredbe o utvrđivanju prostorng plana područja za realizaciju posebne namene za realizaciju projekta eksploatacije i prerade minerala jadarit "Jadar". Kako se navodi u dokumentu objavljenom na sajtu Vlade, danom stupanja na snagu ove uredbe ponovo počinje da se primenjuje Uredba o utvrđivanju Prostornog plana područja posebne namene za realizaciju projekta eksploatacije i prerade minerala jadarita

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.