NavMenu

Centrosinergija - Pouzdan poslovni partner u distribuciji i logistici

Izvor: eKapija Petak, 14.06.2024. 12:15
Komentari
Podeli

(Foto: Centrosinergija)
Centrosinergija je deo poslovnog sistema Moj Kiosk Group i jedna od najvećih kompanija na domaćem tržištu u oblasti distribucije i logistike. Od osnivanja 2011. godine Centrosinergiju vodi misija da bude pouzdan poslovni partner pružanjem usluge visokog kvaliteta u različitim oblastima.

Bavi se distribucijom i logistikom duvanskih proizvoda, robe široke potrošnje, štampanih izdanja, elektronskih dopuna, a u svom portfoliju ima velike brendove kao što su BAT, Jaffa, BIC, Chupa Chups, Mentos, Fisherman's Friend, PEZ, Villiger, Zaini, VARTA, Mogyi, Gizeh...

Poseduje veliki distributivno-logistički centar u Makišu, koji je izgrađen iz potrebe da podrži ubrzano širenje poslovanja. Kontinuirano ulaganje u opremljenost magacinskih resursa omogućilo je širenje i razvoj kapaciteta, viši stepen automatizacije procesa, i kao najvažnije, stvoreni su uslovi za kvalitetniji i lakši rad zaposlenih, a samim tim obezbeđena je i veća produktivnost rada. Visok nivo efikasnosti logističkih procesa postignut je, između ostalog, i zahvaljujući logističkoj mreži koja se oslanja na 13 regionalnih centara.

(Foto: Centrosinergija)

U fokusu poslovne strategije Centrosinergije su kvalitet i pouzdanost usluga koje naši klijenti i partneri visoko vrednuju, kao i kontinuirano usavršavanje procesa i svih aspekata poslovanja. Posebna pažnja poklanja se ulaganju u inovacije, sa akcentom na digitalizaciju i optimizaciju procesa, a sve u cilju podizanja kvaliteta usluge na viši nivo. S tim u vezi, 2023. godine uvedena je digitalna dostava, čime je omogućeno praćenje statusa isporuka u realnom vremenu putem Track&Trace portala. Iste godine je implementirano jedno od tri svetski najpriznatija softverska rešenja za optimizaciju transportnih i komercijalnih ruta, koje omogućava organizacijama sa prodajnom organizacijom na terenu i transportnom flotom, optimizaciju troškova, podiže kvalitet usluge i uzimajući u obzir širok opseg logističkih parametara sugeriše optimalno angažovanje resursa.

(Foto: Centrosinergija)
- Ponosni smo na to što smo se dokazali u oblasti distribucije i logistike, što nas klijenti i partneri prepoznaju kao pouzdane i odgovorne i što uvek težimo ka višim ciljevima i podizanju lestvice u poslovanju. Tržište distribucije i logistike je dinamično, podložno spoljnim uticajima, konkurencija je velika, što od nas zahteva kontinuirano preispitivanje i unapređenje procesa rada. Adekvatna reakcija na potrebe zajednice u kojoj poslujemo ključna je za održivost, kontinuitet, konkurentnost i profitabilnost poslovanja. Kada sam pre godinu i po dana preuzela vodeću poziciju u Centrosinergiji, verovala sam da će ženska energija i naš prirodni osećaj za logistiku doneti dobre rezultate u pretežno muškoj delatnosti rada. Danas, sa ove tačke gledišta, kada je sve više dama, ne samo u Centrosinergiji, već u celoj našoj industriji, još sam uverenija u svoju procenu i sigurna da na stereotipe u raspodeli poslova utičemo zalaganjem i ostvarenim rezultatima - izjavila je Andrijana Đorđević, generalni direktor Centrosinergije i izrazila uverenje da će kompanija, koja danas broji 820 zaposlenih, i narednih godina biti primer dobre prakse na tržištu.

U strateškom pristupu kompanije, aspekti društveno odgovornog poslovanja i brige o životnoj sredini visoko su kotirani, te su donacije i različiti vidovi podrške ugroženim društvenim grupama u kojima učestvuju svi zaposleni, deo poslovne kulture. S druge strane, o doprinosu za smanjenje zagađenja u centralnim gradskim zonama govori podatak da je vozni park Centrosinergije proširen za 45 IVECO DAILY vozila na prirodni gas.

(Foto: Centrosinergija)
Centrosinergija se može pohvaliti i time da je jedna od najvećih domaćih kompanija po ostvarenom poslovnom prihodu, koji iznosi blizu pola milijarde evra godišnje. Kompanija pruža ceo spektar distributivno-logističkih usluga i isporučuje robu na 18.000 maloprodajnih objekata na celokupnoj teritoriji Srbije. Od 2021. godine delatnost obuhvata spoljno-trgovinsko poslovanje, a od početka prošle godine aktivno je predstavništvo Centrosinergije u Crnoj Gori, čime je poslovanje prošireno i na region.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.07.2024.  |  Industrija

Vlada Srbije donela uredbu o primeni Uredbe o utvrđivanju prostornog plana područja posebne namene za realizaciju projekta Jadar

Vlada Srbije usvojila je Uredbu o primeni Uredbe o utvrđivanju prostorng plana područja za realizaciju posebne namene za realizaciju projekta eksploatacije i prerade minerala jadarit "Jadar". Kako se navodi u dokumentu objavljenom na sajtu Vlade, danom stupanja na snagu ove uredbe ponovo počinje da se primenjuje Uredba o utvrđivanju Prostornog plana područja posebne namene za realizaciju projekta eksploatacije i prerade minerala jadarita

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.