NavMenu

Kompanija Transfera - Kako inovacije oblikuju budućnost industrije

Izvor: eKapija Sreda, 12.06.2024. 10:59
Komentari
Podeli

(Foto: Transfera)
Uprkos brojnim izazovim a na globalnom planu, kompanija Transfera niže uspehe i nove investicije - u 2023, godini u kojoj je proslavila deceniju postojanja, kompanija je ostvarila približno 100 miliona EUR prihoda i učvrstila poziciju jednog od lidera među logističkim kompanijama u regionu.

Uspesi se nastavljaju i u ovoj godini - u prvom kvartalu 2024. godine ostvaren je rast prihoda od preko 15%, u maju je Transfera osnovala zajedničku kompaniju u Beogradu sa Rail Cargo Group, članicom Austrijskih državnih železnica (ÖBB grupe), dok je početkom godine Transfera postala ekskluzivni logistički partner nemačkoj kompaniji DSD Noell GmbH u projektu rekonstrukcije brodske prevodnice na hidroelektrani Đerdap 2.

U narednom periodu, fokus kompanije ostaje na regionalnom rastu i razvoju, digitalizaciji poslovanja i uvođenju inovativnih tehnologija, kao i proširenju Transfera logističkog parka i skladišnih kapaciteta.

(Foto: Transfera)

Transfera i Rail Cargo Group – Novo poglavlje u održivom transportu

Kompanije Transfera i Rail Cargo Group, odeljenje železničkog tereta Austrijskih državnih železnica (ÖBB grupe), potpisale su nedavno ugovor o osnivanju zajedničke kompanije.

Zajednička novoosnovana kompanija sa sedištem u Beogradu primarno će se fokusirati na razvoj intermodalnih logističkih rešenja, što će uz dodatnu vrednost za proizvodne i trgovinske kompanije iz Srbije predstavljati i važan napredak u oblasti ekološki održive logistike.

Generalni direktor kompanije Transfera Duško Radović ovom prilikom istakao je da intermodalni transport predstavlja budućnost logistike i da se osnivanjem zajedničke kompanije mogu postaviti novi standardi u industriji.

(Foto: Transfera)
Intermodalni transport trenutno nije široko zastupljen na prostoru Srbije i Balkana, što ovu inicijativu čini još značajnijom, posebno zbog potencijala za prevazilaženje ograničenja koje sa sobom nosi konvencionalni drumski transport (deficit vozača, zagađenje, visoki troškovi).


BiH tržište sa velikim potencijalom

Kada govorimo o fokusu na regionalni razvoj, važno je spomenuti da je kompanija Transfera načinila korak ka Bosni i Hercegovini i otvorila svoje predstavništvo u ovoj državi. Potrebe dugoročnih klijenata za integrisanim logističkim rešenjima u ovom delu regiona uticale su na odluku da, nakon predstavništva u Narodnoj Republici Kini, sledeći korak bude upravo Transfera Bosna.

Bosanskohercegovačko tržište je posebno važno za Transferu zbog potencijala rasta, poboljšanja poslovnog okruženja i trendova u transportnoj industriji koji se mogu iskoristiti za proširenje poslovanja i stvaranje novih poslovnih prilika izvan granica Srbije.

Kompanija se može pohvaliti dvema novim poslovnim jedinicama, u Sarajevu i Novoj Gradišci.


Zelena tranzicija i digitalizacija

Kao kompanija strateški posvećena održivom poslovanju, Transfera prepoznaje svoju odgovornost i obavezu da učestvuje u prevazilaženju ekoloških izazova današnjice.

Prošlog novembra, Transfera je u saradnji s kompanijom Rail Cargo Group uspostavila prvi teretni voz iz Kruševca ka Zapadnoj Evropi, što predstavlja važan korak u razvoju zelenog transporta u regionu.

(Foto: Transfera)
Korišćenje teretnih vozova smanjuje emisije ugljen-dioksida i doprinosi održivijem transportu. Samo jedan ovakav voz sa 30 vagona bi na spomenutoj relaciji na godišnjem nivou rezultirao uštedom količine štetnih emisija ugljen-dioksida koju bi proizveo jedan kamion obilazeći približno 70 puta planetu Zemlju.

Još jedan važan korak ka postizanju veće održivosti je i projekat instalacije solarnih panela na krovnoj površini Transferinog logističkog centra (TLC1) u Novim Banovcima, čime je kompanija započela proces prelaska na održive izvore energije.

Kompanija neprestano usavršava svoje poslovanje u svakom domenu, nastojeći da bude pouzdan partner svojim klijentima i saradnicima. Prethodne godine, Transfera je sertifikovana standardom ISO 27001, koji se odnosi na bezbednost informacija, te znači da su krajnji korisnici zaštićeni na najvišem nivou kada je reč o bezbednosti podataka i IT infrastrukture.


Transfera su ljudi!

Nijedan uspeh, ipak, ne bi bio moguć bez ljudi koji su najveća vrednost Transfere. Među približno 500 zaposlenih širom regiona, kompanija se može pohvaliti entuzijastičnim timom čija je prosečna starost 35 godina, što ukazuje na balans između iskustva i mladalačke energije.

Kompanija već dugi niz godina blisko sarađuje sa fakultetima Univerziteta u Beogradu, a HR sektor posebnu pažnju pridaje regrutaciji mladih talenata bez prethodnog radnog iskustva, pružajući im priliku da svoju karijeru započnu u logistici.

(Foto: Transfera)

Transfera ne zaboravlja ni one kojima je pomoć najpotrebnija. Od početka poslovanja do danas, organizuje humanitarne akcije i pruža pomoć brojnim udruženjima poput Svratišta za decu, Doma za decu i omladinu bez roditeljskog staranja, Instituta za majku i dete, Unicef-a, Banke hrane, Udruženja roditelja dece obolele od malignih i drugih retkih bolesti.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.07.2024.  |  Industrija

Vlada Srbije donela uredbu o primeni Uredbe o utvrđivanju prostornog plana područja posebne namene za realizaciju projekta Jadar

Vlada Srbije usvojila je Uredbu o primeni Uredbe o utvrđivanju prostorng plana područja za realizaciju posebne namene za realizaciju projekta eksploatacije i prerade minerala jadarit "Jadar". Kako se navodi u dokumentu objavljenom na sajtu Vlade, danom stupanja na snagu ove uredbe ponovo počinje da se primenjuje Uredba o utvrđivanju Prostornog plana područja posebne namene za realizaciju projekta eksploatacije i prerade minerala jadarita

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.