NavMenu

Šta je predviđeno rekonstrukcijom pruge Paraćin-Trupale?

Izvor: eKapija Nedelja, 16.06.2024. 10:03
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Ben Garratt/Unsplash)Ilustracija
Javnosti je dostupna Procena uticaja na životnu i društvenu sredinu rekonstrukcije železničke pruge duge 61 kilometar od Beograd Centra do Niša, odnosno deonice tri Paraćin-Trupale (bez deonice Stalać-Đunis koja nije deo studije) u kojoj je navedeno šta projekat rekonsturkcije podrazumeva.

Trasa planirane dvokolosečne pruge počinje u putničkoj stanici Paraćin i završava se u stanici Trupale.

Planirano je da najviša kategorija međunarodnih putničkih vozova saobraća brzinom do 200 km/h, dok će ostali putnički vozovi operisati brzinama ispod 200 km/h, u zavisnosti od kategorije voza. Projektna brzina, kako za putničke tako i za teretne vozove, iznosi 100 km/h na rasputnicama.

Posmatrana pruga sastoji se od nekoliko deonica koje se mogu podeliti na:

- dvokolosečnu deonicu Paraćin - Stalać dužina 22 km;
- dvokolosečnu deonicu Đunis - Trupale dužina 39 km.

U stanicama koje će se rekonstruisati vodilo se računa o postojećim zgradama, koje će se zadržati. Projekat modernizacije obuhvata rekonstrukciju postojećih stanica i stajališta i njihovo prilagođavanje evropskim železničkim standardima.

(Foto: Print screen / ESIA)

Ne deonici Paraćin - Trupale ima devet stanica - Paraćin, Ćićevac, Korman, Adrovac, Aleksinac, Lužane, Grejač, Mezgraja i Trupale.

Stanica Adrovac postaje teretni punkt pod nadzorom stanice Aleksinac, otvoren samo za teretne radove. Usluge ovog zvaničnog mesta obavljale bi se sa stanice Aleksinac. Lužane i Mezgraja imaju glavne zadatke u vezi sa prijemom i otpremom putnika u okviru lokalnih putničkih usluga. Pored dva glavna prolazna koloseka, potrebno je projektovati dva dolazno-odlazna koloseka za prigradske vozove.

Na deonici od Paraćina do Trupalea, postoje tri mosta duža od 100 m, železnička pruga ima 22 manja mosta,
dva velika mosta i vijadukta i 100 propusta. Trenutno se precizne lokacije mostova za železničku prugu ne znaju u ovom stadijumu razvoja projekta.

Tačna lokacija i broj podvožnjaka, nadvožnjaka i propusta odrediće aktivnosti koje se sprovode i odnose se na hidrološku studiju, geološka istraživanja i geotehničke elaborate.

Neophodno je sprovesti rekonstrukciju i modernizaciju postojećih električnih vučnih stanica i postrojenja za sekcionisanje smeštenih na ovoj deonici. Projekat predviđa instalaciju opreme i softvera ili privremeni centar za daljinsko upravljanje za fiksne elektrovučne instalacije.

Predviđene su trafo stanice napajane iz kontaktne mreže, čiji je odnos 25/0.23 kV, snaga: 5 kVA, 50 kVA i 100 kVA.

________________________________________________________________________________________________________________
Železnički pravac Beograd-Niš predstavlja jedan od najvažnijih koridora u Republici Srbiji I igra važnu ulogu u celokupnom konceptu razvoja transportnog sistema. On je deo SEETO Koridora X I povezuje Centralnu i Zapadnu Evropu sa Grčkom, Turskom i Bliskim istokom, i takođe je deo indikativnog proširenja Osnovne TEN-T železničke mreže na Zapadnom Balkanu.
________________________________________________________________________________________________________________

Projekat realizuje SUEZ Consulting (SAFEGE) u konzorcijumu sa EGIS, EPEM i KPMG. Korisnik projekta je Ministarstvo građevine, saobraćaja i infrastrukture Srbije, pri čemu je javno preduzeće Infrastruktura železnice Srbije krajnji korisnik.

A.K.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.07.2024.  |  Industrija

Vlada Srbije donela uredbu o primeni Uredbe o utvrđivanju prostornog plana područja posebne namene za realizaciju projekta Jadar

Vlada Srbije usvojila je Uredbu o primeni Uredbe o utvrđivanju prostorng plana područja za realizaciju posebne namene za realizaciju projekta eksploatacije i prerade minerala jadarit "Jadar". Kako se navodi u dokumentu objavljenom na sajtu Vlade, danom stupanja na snagu ove uredbe ponovo počinje da se primenjuje Uredba o utvrđivanju Prostornog plana područja posebne namene za realizaciju projekta eksploatacije i prerade minerala jadarita

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.