NavMenu

Najbolji all inclusive rizorti samo za odrasle na Karibima

Izvor: Forbes Srbija Sreda, 22.05.2024. 10:57
Komentari
Podeli
Dominikanska republika (Foto: Pixabay / Marco Dicuonzo)Dominikanska republika
Ovo su najbolje all inclusive destinacije namenjene za odmor samo odraslih - lukuszni rizorti na Karibima.

Tajne Cap Cana, Dominikanska Republika

U ovom raju samo za odrasle, ne morate birati između bazena i okeana. Prostrani beskrajni bazen Tajne Cap Cana se proteže do plaže Huaniljo sa belim peskom, jedne od najlepših plaža u Dominikanskoj Republici. Savršena obala se nalazi unutar ograđene zajednice Cap Cana i okružena je visokim palmama i tirkiznim vodama.

Zavisno od vašeg raspoloženja, možete se družiti u baru na bazenu, opustiti u sobi sa izlazom na bazen, večerati u 10 restorana ili istražiti druge atrakcije Cap Cane poput zip-lajna, jedrenja na dasci i golf terena Punta Espada. Sa fontanama i prirodnim materijalima integrisanim u dizajn, nikada nećete osećati da ste predaleko od plaže. Kombinacija živahne noćne zabave i mira na plaži, sigurno će zadovoljiti svakoga u vašoj grupi.


Jade Mountain Resort, Sveta Lucija

Jedan od najpoznatijih pogleda na Karibima može se doživeti u odmaralištu Jade Mountain, oazi samo za odrasle koja se uzdiže iznad 600 hektara obalskog odmarališta Anse Kastanjet. Na UNESCO listi vulkanski konusi Svete Lucije zvani Pitoni, okruženi su arhitekturom koja crpi inspiraciju iz dramatičnih oblika i boja prirode. Objekat se ponosi sa 24 "svetilišta" sa beskrajnim bazenima koji podsećaju na platforme koje plutaju u prirodi. A dizajn na otvorenom (nema četvrtog zida) deluje uzbudljivo, a privatno.

Iako nije tradicionalno, odmaralište Jade Mountain nudi opciju sveobuhvatnog obedovanja i pića kojim ćete verovatno želeti da se počastite. Meni šefa kuhinje Alena Susera, dobitnika nagrade James Beard, slavi hrabre ukuse tropskih destinacija u klubu Jade Mountain, koji većinu noći nudi živu muziku i zabavu. Gosti takođe mogu pristupiti svim restoranima, barovima i pogodnostima u sestrinskom odmaralištu Anse Kastanjet, plus dve plaže sa mekim peskom i netaknutim koralnim grebenima odmah uz obalu.


Sandals Grenada

Nekoliko koraka udaljeno od puderasto belih plaža i mirnih voda Pink Gin Beach-a, Sandals Grenada nudi luksuzno utočište za avanture i na kopnu i na moru. Bez obzira na to da li želite da ronite, igrate tenis, idete na jedrenje ili pijete koktele u baru na bazenu, tu je za svakoga po nešto. Sa 10 restorana, uključujući i stejkhaus i suši bar, velika je šansa da vam nikada neće biti dosadno dok jedete u odmaralištu.

Nekretnina sa 257 soba ima 22 kategorije, mnoge najviše kategorije, poput SkyPool i Bi-level, dolaze sa privatnim bazenima za ronjenje, potpuno opremljenim barovima sa premium alkoholnim pićima i uslugom batlera. Bez obzira na to da li vam je potrebna pomoć u organizovanju obilaska zadivljujućih vodopada na Ostrvu začina ili organizovanju obroka u sobi, tim rizorta je tu da pomogne. Dodaci poput napojnica i prevoza od/do aerodroma su uključeni u cenu, tako da možete da se opustite čim stignete.


Palm Island Resort And Spa, Sveti Vinsent i Grenadini

Priča o odmaralištu Palm Island datira još iz 1966. kada je američki par iznajmio ostrvo od vlade ostrva Sveti Vinsent i Grenadina za jedan dolar godišnje. U okviru dogovora, obećali su da će izgraditi hotel kako bi otvorili više radnih mesta za lokalno stanovništvo. Od tada, 135 hektara privatnog ostrva je promenilo vlasnika i prošlo kroz obimna renoviranja, ali običaj stalnog unapređivanja ostao je isti.

Danas, rizort za odrasle obuhvata 41 luksuznu sobu, apartmane i vile sa više spavaćih soba - ostavljajući dovoljno prostora za uživanje u prirodi. Među glavnim atrakcijama su pet plaža sa belim peskom, bujna unutrašnjost sa stazama za planinarenje i neke od najboljih lokacija za ronjenje u karipskom moru. Čak je i dolazak ovde deo zabave - kada sletite na aerodrom UNI, brza vožnja golf kolima i desetominutna avantura brzim čamcem dovodi vas do ostrva. Šik i nenametljiv, objekat se oslanja na svoj vremenski šarm sa tihim večerima filmova, nedeljnim mečevima kriketa osoblja i trkama rakova koje služe za prikupljanje novca u dobrotvorne svrhe. Plivajte sa kornjačama, pohađajte kulinarsku radionicu sa kuvarom Bakom i opustite se uz zvuke lokalnog rege benda.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

14.06.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Na zemunskoj "Lakat krivini" gradiće se kompleks od 150.000 m2 - U 8 lamela u planu 1.291 stan, 93 lokala, 1.596 parking mesta...

Užička kompanija Noldan planira da na "Lakat ktivini" u Zemunu izgradi stambeno-poslovni kompleks sa osam lamela, vidi se iz idejnog rešenja koje je sastavni zahteva za odlučivanje o potrebi procene uticaja na životnu sredinu, a koji je kao nosilac projekta, Long Building Company podnela Ministarstvu zaštite životne sredine. Na 150.000 m2 predviđena je izgradnja 1.291 stanova, 93 lokala, i dva depadansa dečjih ustanova. Predviđeno je i

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.