NavMenu

Sledi reorganizacija BH Telecoma - Raspisan tender za nabavku konsultantskih usluga

Izvor: eKapija Utorak, 21.05.2024. 16:10
Komentari
Podeli
U toku je i konkurs za izbor generalnog direktora (Foto: Shutterstock/BalkansCat)U toku je i konkurs za izbor generalnog direktora

Poslije raspisivanja javnog konkursa za izbor generalnog direktora, BH Telecom Sarajevo je juče na svojoj zvaničnoj internet stranici objavio i obaviještenje o nabavci konsultantskih usluga za analizu i promjene organizacije ove kompanije.

Kako se navodi u ovom javnom pozivu, zainteresovani ponuđači svoje ponude mogu dostaviti najkasnije do 10. juna u 16 h.

U obaviještenju o ovoj javnoj nabavci navodi se da dobavljači mogu izmijeniti ili povući svoje ponude pod uslovom da se izmjene ili povlačenje dogodi prije isteka roka za dostavljanje ponuda. O svemu tome BH Telecom mora biti obaviješten u pisanoj formi. Zainteresovani ponuđači takođe snose sve troškove nastale na ime pripreme i dostavljanja ponuda, a za tendersku dokumentaciju, kako se navodi OVDJE, ne plaća se naknada. Zahtjev za tendersku dokumentaciju može se poslati na sljedeće e-mail adrese: dalila.mujaric-hadzic@bhtelecom.ba / kenan.cepic@bhtelecom.ba.

Što se tiče konkursa za izbor direktora, on je otvoren 14 dana od objave konkursa (17. maj). Funkciju v.d. generalnog direktora BH Telecoma od septembra 2023. godine obavlja Amel Kovačević, koji je prije ove funkcije obavljao dužnost direktora United Bank of Albania, a prije toga je bio ministar finansija Kantona Sarajevo i zamjenik premijera Vlade Kantona Sarajevo.

Nakon njegovog imenovanja za vršioca dužnosti, kao što je eKapija već pisala, regovao je Transparency International zbog toga što je prije preuzimanja uloge u Telecomu obavljao i funkciju savjetnika ministra inostranih poslova BiH Elmedina Konakovića.

Kako se u oktobru pisalo na stranici Transparency intgernationala, ova organizacija je zbog toga uputila prijavu Komisiju za odlučivanje o sukobu interesa BiH protiv novog direktora BH Telecoma. O tome je krajem aprila ove godine u svom tekstu pisao i Faktor.ba, navodeći da je postupak utvrđivanja sukoba interesa pokrenut prije dva mjeseca, ali da postupak još nije riješen.

U vezi sa tim, uslov koji se navodi na aktuelnom konkursu za generalnog direktora jeste - da nije izabrani zvaničnik, nosilac izvršnih funkcija ili savjetnik izabranim zvaničnicima i nosiocima izvršnih funkcija u smislu Zakona o sukobu interesa u institucijama vlasti Bosne i Hercegovine. Takođe se ističe da kandidat ne smije da vrši funkciju u političkoj stranci, da ima najmanje 3 godine radnog iskustva na rukovodećim poslovima, kao i da ima menadžerska znanja i iskustva i organizacione sposobnosti za timski rad "koje najbolje odgovaraju za izvršenje operativnih i poslovnih potreba Dioničkog društva BH Telecom Sarajevo".

Ostali uslovi se mogu pročitati OVDJE.

D. S. G.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

01.06.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Kraj Moravskog koridora planirana izgradnja izletišta - Na lokaciji iskopa peska ubuduće jezero, tereni, šetalište, biciklistička staza...

Grad Kruševac bi u narednim godinama mogao da dobije izletište kraj Moravskog koridora, prenosi TV Plus Kruševac. Ideja je da se na mestu iskopa peska formira jezero sa pratećom infrastrukturom. To područje bilo bi transformisano u izletište sa brojnim rekreativnim i drugim sadržajima kao što su uređenje plaža, šetališta, biciklističkih staza i izgradnja sportskih terena. Realizacija ovog projekta zavisiće od dinamike završetka

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.