NavMenu

Uskoro dogovor Srbije i Rusije o penzionom i socijalnom osiguranju radnika - U planu i sporazum o privremenom zapošljavanju

Izvor: Dnevnik Utorak, 17.01.2017. 15:54
Komentari
Podeli
(Foto: Lisa S./shutterstock.com)
Ministarstva rada Rusije i Srbije privela su kraju rad na sporazumu o penzionom i socijalnom osiguranju, koji će pomoći radnicima koji su radili i rade u Rusiji. Sve će biti usaglašeno i završeno za dva do tri meseca.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin kaže da se taj sporazum odnosi i na one koji će tek raditi u toj zemlji, kao i na državljane Ruske Federacije koji su svojim radom stekli bilo kakav penzioni osnov na teritoriji Srbije.

– Sporazum je veoma važan za Srbiju, koji govori i koliko su naši odnosi dobri i koliko svi zajedno vodimo računa o svim ljudima koji su naši državljani i koji rade u Ruskoj Federaciji ili Srbiji – rekao je Vulin.

Ministar je dodao da je s ruskim kolegama razgovarao i o još jednom važnom sporazumu – o privremenom zapošljavanju i kako ga ubrzati i što pre doći do njega, i rekao da je to takođe veoma značajan sporazum.

– Taj sporazum bio bi od velikog značaja, posebno za Srbiju, jer bi omogućio da naši radnici mnogo brže, jeftinije, efikasnije dobijaju odgovarajuće radne dozvole, i to bi sigurno olakšalo našim preduzećima da zapošljavaju veći broj Srba kada rade na prostoru Rusije – podvukao je Vulin.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.05.2024.  |  Energija

Izraelska kompanija Nofar Energy u Adi počela gradnju najveće solarne elektrane u Srbiji - Projekat vredan 25 mil EUR

Nofar Energy postavio je kamen temeljac za najveću solarnu elektranu u Srbiji. Projekat je vredan 25 mil EUR sa procenom godišnje proizvodnje električne energije od 33.150.000 kWh. Danas je izraelska kompanija Nofar Energy postavila kamen temeljac za dve solarne elektrane kapaciteta 26 MW. Po ukupnom kapacitetu, ovo je najveći solarni park koji bi trebalo da bude priključen na mrežu do kraja godine. Ovim činom počinje izgradnja dve

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.