NavMenu

Pravni fakultet u Novom Sadu uvodi program Pravo i informaciono-komunikacione tehnologije

Izvor: RTV Utorak, 28.05.2024. 17:24
Komentari
Podeli
Pravni fakultet u Novom Sadu (Foto: Dejan Aleksić)Pravni fakultet u Novom Sadu
Pravni fakultet Univerziteta u Novom Sadu uvodi novi studijski program osnovnih akademskih studija - Pravo i informaciono-komunikacione tehnologije, prvi takav program u Srbiji i regionu, koji će realizovati u saradnji sa Fakultetom tehničkih nauka.

Pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost Branko Markoski tokom posete Pravnom fakultetu uručio je dekanu Tatjani Bugarski rešenje o dozvoli za rad novog studijskog programa.

- Novi studijski program, napravljen u sinergiji dva fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, do sada nije postojao na našim prostorima - kazao je Markoski i izrazio uverenje da će novoformirani smer zainteresovati veliki broj budućih studenata.

Markoski je podsetio da Pravni fakultet, koji sledeće godine obeležava sedam decenija postojanja, ima 3.200 studenata i šest akreditovanih studijskih programa, saopštila je Pokrajinska vlada. FTN s druge strane ima više od 17.000 studenata i 86 akreditovanih studijskih programa, šest novih u saradnji sa drugim fakultetima.

- Cilj novoformirane Pokrajinske vlada, a u čijem je vrhu prioriteta obrazovanje, jeste da svi naši fakulteti međusobno sarađuju - rekao je Markoski i istakao da će novi studijski program omogućiti da se poveća broj studenata na Univerzitetu u Novom Sadu, ali i da se dovede veći broj kompanija i poveća broj radnih mesta.

Dekan Pravnog fakulteta Tatjana Bugarski kazala je da ta moderna visokoškolska ustanova, sa savremenim studijskim programima, obezbeđuje najveći kvalitet budućih diplomiranih pravnika, čija su znanja i veštine potrebni za obavljanje najodgovornijih i najvažnijih poslova u društvu i državi.

- Prateći savremene trendove razvoja, prvenstveno tehničko-tehnološkog, kao i zahteve tržišta rada, ne samo u Srbiji i regionu, već šire, naš fakultet je ove godine, zahvaljujući saradnji sa FTN-om uspeo da akredituje novi studijski program na osnovnim akademskih studijama, kojim je otvoreno novo poglavlje obrazovanja jednog dela budućih pravnika koji će moći da odgovore na sve izazove savremenog digitalnog društva i društva u kome veštačka inteligencija prožima sve aspekte života i rada - istakla je Bugarski i dodala da je na taj način Univerzitet u Novom Sadu preuzeo lidersku poziciju u kontekstu te vrste obrazovanja.

Dekan Fakulteta tehničkih nauka Boris Dumnić ukazao je da FTN predstavlja ne samo jednu od najvećih, već i jednu od regionalno najrazvijenijih visokoobrazovnih institucija. Dumnić je dodao da će ta saradnja dva fakulteta doneti korist građanima i doprineti razvoju društva. FTN očekuje da tokom nedelje bude raspisan konkursa za upis nove generacije brucoša koji treba da postanu okosnica razvoja novog društva.

Pravni fakultet Novi Sad
Google Maps
Komentari
Vaš komentar

Top priče

20.06.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Privremeni organ usvaja projekat JPP za poteze 300, 400, 500 i još 30 gradskih linija - Procenjena vrednost posla 175 milijardi dinara, već se pominje i potencijalni nosilac konzorcijuma

Tek što je završen postupak za dodelu poteza 100 i 700 privatnom partneru, grad Beograd usvojiće i odluku o predlogu projekta o javno-privatnom partnerstvu za poveravanje obavljanja komunalne delatnosti javnog autobuskog gradskog prevoza putnika na potezima 300 (Grocka i Zvezdara), 400 (Voždovac), 500 (Rakovica i Čukarica) i na delu linija koje prolaze preko Savskog venca. Tačka o usvajanju ovako bitne i finansijski pozamašne odluke naći

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.