NavMenu

Priboj gradi moderan trg sa podzemnom garažom u blizini reke Lim

Izvor: eKapija Nedelja, 26.05.2024. 14:21
Komentari
Podeli
(Foto: Shutterstock/Dejan Trajkovic)
Opština Priboj naručila je uslugu izrade Idejnog rešenja, Projekta za građevinsku dozvolu i Projekta za izvođenje radova za za potrebe izgradnje trga sa podzemnom garažom.

Lokacija koja je predmet rekonstrukcije i na kojoj je planirana izgradnja podzemne javne garaže se nalazi u centralnoj zoni grada na KP 1851/6 KO Priboj u Nemanjinoj ulici u Priboju.

Predmetna lokacija je pozicionirana između dva glavna gradska pravca Nemanjine ulice i Limskog keja.

Prostor je trenutno neuređen koristi se kao pijaca i parking prostor.
U neposrednoj blizini se nalazi reka Lim i uređen kej, pravoslavna crkva Vaskrsenja Hristovog, veliki broj komercijalnih, administrativnih i kulturnih sadržaja koji svojom strukturom ograđuju prostor.

Kako je navedeno u projektnom zadatku, cilj rekonstrukcije trga i izgradnje javne podzemne garaže je formiranje višenamenskog trga i pešačke zone, rasterećenje prostora od motornih vozila, reorganizacija saobraćajnih tokova i uvođenje komunalnog reda u javnom prostoru.

Projektovati trg će Nemanjinu ulicu povezati sa rekreativnom zonom duž reke Lim, koji će predstavljati centar društvenih i kulturnih zbivanja, socijalnih kontakata i koji će vizuelno i funkcionalno predstavljati celinu sa širim kontekstom.

Rekonstrukcija trga obuhvat parterno uređenje i izmeštanje postojećeg prostora za parkiranje, formiranje jasnih pešačkih pravaca i staza kao i prostora za okupljanje, formiranje prostora za pijačnu prodaju sa mobilnim pijačnim tezgama, prostora za skladištenje pijačnih tezgi, parterno, pejzažno i ambijentalno uređenje trga, opremanje celokupnog prostora i rekonstrukciju i unapređenje postojećih zelenih površina.


U delu trga treba projektovati 4-5 lokala površine do 50m2 za prodaju različite vrste robe, a na krovnim površinama lokala i nadstrešnica iznad ulaza i izlaza u garažu predvideti postavljanje solarnih panela.

Objekat podzemen garaže planiran je ispod platoa trga, a na krovu garaže u planu je da se formira ozelenjen krov.

Vrednost posla procenjena je na 30 miliona dinara.

Tender je otvoren do 24. juna, detaljnije OVDE.


Gradski trg Priboj (projekat)
Google Maps
Komentari
Vaš komentar

Top priče

20.06.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Privremeni organ usvaja projekat JPP za poteze 300, 400, 500 i još 30 gradskih linija - Procenjena vrednost posla 175 milijardi dinara, već se pominje i potencijalni nosilac konzorcijuma

Tek što je završen postupak za dodelu poteza 100 i 700 privatnom partneru, grad Beograd usvojiće i odluku o predlogu projekta o javno-privatnom partnerstvu za poveravanje obavljanja komunalne delatnosti javnog autobuskog gradskog prevoza putnika na potezima 300 (Grocka i Zvezdara), 400 (Voždovac), 500 (Rakovica i Čukarica) i na delu linija koje prolaze preko Savskog venca. Tačka o usvajanju ovako bitne i finansijski pozamašne odluke naći

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.