NavMenu

Komercijalna banka ostvarila 2,39 milijardi dinara profita pre oporezivanja u prvom polugođu 2014.

Izvor: Wise broker Ponedeljak, 04.08.2014. 11:51
Komentari
Podeli
Komercijalna banka je za prvih šest meseci tekuće godine objavila profit pre oporezivanja od 2,39 milijardi dinara što je za 7,2% niže nego u istom periodu prethodne godine.

Ovaj pad profita posledica je većih iznosa rezervisanja i nešto većih operativnih troškova u istom periodu. Neto prihod od kamata porastao je za 12,4% na 6,8 milijardi dinara, a neto prihod od naknada i provizija povećan je za neznatnih 2,5% na 2,2 milijardi dinara. Aktiva banke uvećana je za 5% od početka godine na 382 milijardi dinara, ali je sama kreditna aktivnost redukovana za 2% u istom periodu. Primetan je značajan skok plasmana u hartije od vrednosti, čak 54% g/g na 88,6 milijardi dinara, prenosi "Wise broker" na svom portalu.

Što se tiče samog drugog kvartala, banka je u tom periodu ostvarila profit pre oporezivanja od 1,18 milijarde dinara, gotovo isto kao i u prvom kvartalu i za 7,4% više nego u drugom kvartalu prethodne godine, uglavnom zbog većeg neto prihoda od kamata.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.05.2024.  |  Energija

Izraelska kompanija Nofar Energy u Adi počela gradnju najveće solarne elektrane u Srbiji - Projekat vredan 25 mil EUR

Nofar Energy postavio je kamen temeljac za najveću solarnu elektranu u Srbiji. Projekat je vredan 25 mil EUR sa procenom godišnje proizvodnje električne energije od 33.150.000 kWh. Danas je izraelska kompanija Nofar Energy postavila kamen temeljac za dve solarne elektrane kapaciteta 26 MW. Po ukupnom kapacitetu, ovo je najveći solarni park koji bi trebalo da bude priključen na mrežu do kraja godine. Ovim činom počinje izgradnja dve

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.