NavMenu

"Grand motors" predstavio "Transit" s domaćom kiper nadgradnjom

Izvor: eKapija Utorak, 19.05.2009. 15:57
Komentari
Podeli

"Grand Motors", generalni uvoznik "Forda", predstavio je još jednu verziju popularnog lakog komercijalnog vozila "Transit" – sa domaćom kiper nadgradnjom za trostrani istovar, saopšteno je iz te kompanije. Kiper je napravljen u kompaniji "Fild" iz Čente.

Noseća konstrukcija patosa i sam patos su od čeličnog lima, stranice od duplih aluminijumskih panela, hidraulična oprema iz čuvene holandske kompanije "Hyva", a iz uvoza su i daljinska i kabinska kontrola kipovanja, stoji u saopštenju.

Kiper tovarni sanduk je nadgrađen na Transitovu verziju "Singe Cab Chassis 460". Pokreće je redni četvorocilndrični turbo dizel od 2.402 kubna centimetra sa 140 KS, s maksimalnim obrtnim momentom od 375 Nm, snaga se na zadnje udvojene točkove prenosi posredstvom ručnog šestostepenog menjača. Nosivost ovako opremljenog Transita je 2.000 kg, a zapremina tovarnog sanduka 3,5 m³.

Na spisku standardne opreme su vazdušni jastuk (AirBag) za vozača, sedište vozača sa šestosmernim manuelnim podešavanjem i naslonom za ruku, klupa sa dva sedišta za suvozače, električno spuštanje/podizanje bočnih stakala, centralna brava sa daljinskom komandom, radio-CD uređaj sa komandama na stubu upravljača, dva zvučnika i antena, dvobrzinski brisači, nivelacija farova, brzinomer sa obrtomerom, digitalni sat, električna utičnica za 12V, "kući sigurno" - svetla uključena 30 sekundi od napuštanja vozila, gumena prekrivka poda.

Transit kiper je opremljen i brojnim sigurnosnim sistemima: elektronskom kontrolom stabilnosti (ESP), ABS-om sa EBD-om (elektronskom distribucijom kočione sile), elektronskim sistemom za kontrolu proklizavnja (TCS), disk kočnicama na obe osovine, servo sistemom upravljača, kodiranim ključem (imobilajzer), pripremom za hladan start (-20ºC), alternatorom od 150 Ampera, sa dva (HD) akumulatora, halogenim farovima, pozicionim svetlima na krovu kabine, zadnjim svetlom za maglu, svetlom za kretanje unazad, bravom na poklopcu motora i poklopcu rezervoara goriva, širokougaonim spoljnim ogledalima, zavesicama za blato, ušicama za vuču.

U eksponat su ugrađeni i klima-uređaj i paket "vidljivost" (grejanje vetrobranskog stakla i spoljnih ogledala, elektro-pokretljivi retrovizori). Cena za ovako opremljen "Transit" je 28.790 evra bez PDV-a, u dinarskoj protivvrednosti. Ovaj, kao i ostali Transiti, ima dvogodišnju garanciju bez ograničenja prevaljenih kilometara.

"Transit" je predstavljen na Međunarodnom sajmu građevinarstva u Beogradu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.05.2024.  |  Energija

Izraelska kompanija Nofar Energy u Adi počela gradnju najveće solarne elektrane u Srbiji - Projekat vredan 25 mil EUR

Nofar Energy postavio je kamen temeljac za najveću solarnu elektranu u Srbiji. Projekat je vredan 25 mil EUR sa procenom godišnje proizvodnje električne energije od 33.150.000 kWh. Danas je izraelska kompanija Nofar Energy postavila kamen temeljac za dve solarne elektrane kapaciteta 26 MW. Po ukupnom kapacitetu, ovo je najveći solarni park koji bi trebalo da bude priključen na mrežu do kraja godine. Ovim činom počinje izgradnja dve

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.