NavMenu

Više od 70 kompanija na "Speed business meeting"-u članica francuske, italijanske i slovenačke poslovne zajednice u Srbiji

Izvor: eKapija Petak, 21.02.2014. 10:25
Komentari
Podeli

Francusko-srpska privredna komora, Italijansko-srpska privredna komora i Slovenački poslovni klub održali su u četvrtak (20. februara 2014. godine) "Speed Business Meeting". Reč je o konceptu brzih sastanaka preduzeća sa ciljem međusobnog upoznavanja i iniciranja buduće saradnje članica poslovnih udruženja, a koji je po prvi put organizovala Francuska privredna komora u Srbiji prošle godine. Na sastanku su učestvovale ukupno 72 kompanije iz raznih sektora, a svoj poslovni dijalog njihovi predstavnici su nastavili i u okviru upriličenog koktela.

- Ovo je izuzetan koncept za brzo razmenjivanje kontakata u današnjem poslovnom svetu kada je vreme najdragoceniji resurs. Imajući u vidu da se danas susreće oko 70 firmi iz najrazličitijih sektora, mogućnosti i potencijali saradnje su brojni - izjavila je Sanja Ivanić, direktorka Francusko-srpske privredne komore.

Ispred Italijansko-srpske privredne komore prisutnima se obratio generalni sekretar Oliver Lepori koji je pozvao prisutne firme da iskoriste mogućnosti ovog poslovnog susreta i podršku prisutnih institucija koje zastupaju njihove interese.

Predsednica Slovenačkog poslovnog kluba, Danijela Fišakov, istakla je neophodnost sveobuhvatnog povezivanja privreda, privrednika i poslovnih interesa i naglasila da ovakvi skupovi predstavljaju značajna mesta za razmenu i ukrštanje informacija.

Događaj su podržale Societe generale banke i kompanija "Eurotranslate". Kompanije učesnice i organizatori sastanka smatraju da ovakvi susreti, koji za cilj imaju umrežavanje inostranih i domaćih privrednika, treba da se održavaju redovno u interesu daljeg razvijanja privrede u Srbiji.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

U Beogradu od 8. maja samo bela taksi vozila - U slučaju da ne sprovedu odluku, taksiste očekuje velika kazna

Taksi vozila u prestonici od 8. maja moraju da budu bele boje, a taksista koji to ne uradi snosiće posledice u vidu kazne od 40.000 dinara. U ovom trenutku, gotovo svi su ispoštovali odluku koja je stupila na snagu 2021. godine. Takođe, veliki broj njih iskoristio je subvencije države, koje su iznosile 8.000 EUR po vozilu, pa je trenutno oko 1.700 automobila starosti između jedne i tri godine. - Od 8. maja svi moraju da budu u beloj boji,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.