OTP banka Srbija a.d. Novi Sad


Veliko preduzeće
Osnovni podaci
POTPUNI NAZIV
OTP banka Srbija akcionarsko društvo Novi Sad
ADRESA
Trg slobode 5, 21101 Novi Sad
Odgovorno lice
Predrag Mihajlović
prethodnici +

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima.
Da bi mogli pogledati kompletne informacije, ulogujte se:
Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE
Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE
Vesti
Ponude
Tenderi
Pobede na tenderima
Događaji
Ličnosti
Filantropija
Video
Opis delatnosti
OTP banka Srbija a.d. Novi Sad nastala je zvanično 21. maja 2007. godine spajanjem tri srpske banke:

- Niške Banke a.d. Niš,
- Zepter banke a.d. Beograd i
- Kulske banke a.d. Novi Sad.

Ovim datumom je završen proces pravnog i operativnog pripajanja banaka i stvorena je stabilna i profitabilna bankarska institucija – OTP banka Srbija a.d. Novi Sad.

OTP banka Srbija a.d. Novi Sad sa sedištem u Novom Sadu, danas ima preko 1200 zaposlenih i razgranatu poslovnu mrežu na celoj teritoriji Srbije, sa preko 100 poslovnica.


Istorijat nastanka Banke

OTP banka iz Budimpešte je u decembru 2005. godine potpisala ugovor o kupovini Niške banke, a u martu 2006. je i zvanično postala vlasnik Niške banke a.d. Niš. U oktobru 2006. je završeno preuzimanje većinskog paketa akcija Zepter banke a.d. Beograd, dok je kupovina Kulske banke, ugovorena u julu, uspešno okončana u decembru 2006. godine.

Zepter banka je osnovana 1992. godine kao prva domaća banka sa većinskim stranim kapitalom.

Kulska banka je nastala 1995. godine, kao privatna domaća banka koja se prvenstveno bavila poslovanjem sa privredom.

Niška banka, na bazi materijalne i poslovno-finansijske istorije, beleži 120 godina postojanja kao banka sa najdužom tradicijom u niškom regionu i šire.


OTP grupa

OTP banka Srbija je član međunarodne OTP bank grupe koja predstavlja vodeću finansijsku grupu u Mađarskoj i 30. juna 2006. je imala 23,5% tržišnog udela prema konsolidovanom glavnom bilansu. OTP Bank Plc. je preko svojih subsidijara u Bugarskoj, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Rusiji, Rumuniji, Slovačkoj i Ukrajini postala odlučujući akter na bankarskom tržištu centralne i jugoistočne Evrope što joj pruža mogućnost da razvija odnose sa klijentima u okviru OTP grupe. Grupacija OTP trenutno opslužuje više od 11 miliona klijenata u devet zemalja.

Želja OTP banke iz Mađarske je da OTP banka Srbija bude uspešno integrisana u OTP grupu ali i da bude prepoznata kao srpska banka. Prilagođavanjem zahtevima domaćeg tržišta, harmonizacijom postojećih i uvođenjem novih proizvoda, OTP banka Srbija ima nameru da razvija svoje poslovanje u skladu sa najvišim standardima evropskog bankarskog poslovanja.

Vesti

Ponude