NavMenu

Do 2027. u Beogradu se očekuje otvaranje tri superior hotela

Izvor: RTS Utorak, 30.04.2024. 08:38
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Hadrian/shutterstock.com)Ilustracija
Sudeći po vestima sa planina i iz banja, za mnoge je već počeo prolećni odmor, a Beograd je dosanjao svoj višegodišnji san. Postao je celogodišnje turističko odredište, samo se menjaju razlozi dolaska gostiju i adrese s kojih stižu u naš glavni grad. Do 2027. očekuje se otvaranje tri superior hotela ili, kako to hotelijeri kažu, sa pet plus zvezdica.

Beograd godišnje poseti 1.400.000 stranaca. Smeštaj pronalaze u nekom od 120 hotela. Privatnom smeštaju ni broja se ne zna. A najčešće je sve puno.

- Svaka manifestacija, svaki događaj se u stvari oseća u Beogradu, raste potrošnja, hoteli su puni i veoma smo zadovoljni zato što se prvo popune 5, 4 pa i 3 zvezdice, čak i privatni smeštaj je izuzetno pun - kaže Aleksandra Mikata iz Turističke organizacije Beograda.

Navodi da Beograd svakog meseca ima približan broj turista.

- Uspeli smo da postignemo onaj stepen da svakog meseca, svake nedelje, svakog vikenda imamo turiste, da bi naša beogradska privreda dobro radila - rekla je Mikata.

U jednom od najluksuznijih beogradskih hotela na recepciji je gužva kakva se retko vidi u hotelima sa pet zvezdica.

- Trenutno nam je samo ove nedelje Sajam građevinarstva, Evropsko prvenstvo u boksu i imate još neka događanja koji generalno pune hotelske sobe. Srbija radi svoj posao i jako veliki broj gostiju dolazi. Još nismo istrošena destinacija i ljudi dolaze da vide nešto novo, počinju pripreme za Ekspo koji nam dolazi 2027, tako da će i to dovesti još više gostiju - smatra direktor hotela "Hilton" Aleksandar Vasilijević.

Kad radi privreda, radi i turizam

Do 2027. očekuje se otvaranje tri superior hotela ili, kako to hotelijeri kažu, sa pet plus zvezdica.

- Kad privreda radi, onda radi i turizam i hoteli, a ono što je interesantan podatak je da recimo sindikati turskih kompanija šalju na nagradno putovanje radnika u Srbiju, tako da značajan broj turista je sada konkretno u Srbiji, u Beogradu i ostalim destinacijama - navodi Georgi Genov, direktor HORES-a, Udruženja hotelijera i ugostitelja Srbije.

Navala turista očekuje se i sredinom maja, kada u Beogradu nastupa svetka zvezda Rod Stjuart, pa sredinom novembra kad će naš grad biti domaćin svetske muzičke atrakcije, holandskom kralju valcera, Andreu Riju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

20.05.2024.  |  Industrija

Bankrotirao popularni srpski brend

Popularni brend Ivica i Majica danas je na svojoj zvaničnoj stranici na fejsbuku objavio bankrot. Na svojim društvenima mrežama oni su podelili video u kojem su napisali da je došlo do kraja njihovog poslovanja. "Kraj jedne bajke" stoji u opisu ovog videa. Radnja koja se nalazi u centru grada oblepljena je natpisom na kom piše bankrot. Vladimir Nićiforović, vlasnik ove kompanije za Blic Biznis kratko je prokomentarisao da je najveći

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.