NavMenu

Napred dao zvaničnu ponudu za preuzimanje Energoprojekta - Za svaku akciju po 1.501 dinar

Izvor: eKapija Utorak, 11.07.2017. 09:41
Komentari
Podeli
(Foto: Billion Photos/shutterstock.com)
Akcionarsko društvo Napred razvoj, zajedno sa preduzećima GP Napred, Montinvest Properties, švajcarskim Jopag AG i Dobroslavom Bojovićem dalo je zvaničnu ponudu za preuzimanje akcija kompanije Energoprojekt holding.

Kako se navodi u skraćenom tekstu ponude objavljenom u listu Politika 10. jula 2017. godine, ponuđači su zainteresovani za preuzimanje 7.070.467 akcija Energoprojekta, odnosno 64,68% udela u kompaniji, po ceni od 1.501 dinar po akciji. U pitanju su sve preostale akcije koje već nisu u vlasništvu ponuđača.

Trenutno, Napred razvoj ima 24,49% akcija Energoprojekta, GP Napred 0,09%, Montinvest Properties 5,18%, Jopag AG 5,13%, dok Dobroslav Bojović poseduje 0,43%.

Datum otvaranja ponude je 10. jul, a ponuda važi do 31. jula 2017. godine. Plaćanje bi se, navodi se, vršilo isključivo u gotovom novcu.

Kako se dodaje, ponuđač namerava da unapredi poslovanje i zadrži delatnost i mesto obavljanja delatnosti ciljnog društva. Nastaviće se i sprovođenje razvoja i većeg tržišnog učešća kroz unapređenje aktivnosti radi isticanja kvaliteta pruženih usluga ciljnog društva.

Ponuđač namerava, navedeno je, i da radi na unapređenju uslova rada i materijalnog položaja zaposlenih kao i da ulaže u unapređenje znanja i veština zaposlenih.

Podsetimo, Komisija za hartije od vrednosti odobrila je nedavno Dobroslavu Bojoviću, direktoru Napred razvoja, kao i ostalim firmama koje zajednički deluju, objavljivanje ponude za preuzimanje Energoprojekta i vratila Bojoviću pravo glasa u tom akcionarskom društvu.

Inače, kako su mediji pisali u poslednje vreme, uprava Energoprojekta već nekoliko meseci je upozoravala da je Bojović krenuo u neprijateljsko preuzimanje kompanije a spekuliše se da je "mamac" atraktivno zemljište u Bloku 26 u Novom Beogradu, koje pripada Energoprojektu.

Više detalja o samoj ponudi pogledajte OVDE.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Raspisan tender za rekonstrukciju vodotornja i gradnju pasarele u okviru Ložionice vredan 12,6 mil EUR

Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu raspisala je tender za projektovanje (izrada PZI i PIO) i izvođenje radova u okviru kompleksa Ložionice. Tender se odnosi na rekonstrukciju vodotornja, izgradnju pasarele i opremanje, a reč je fazama 4 i Faze 5 restauracije kompleks kod Mostarske petlje. Opremanje objekata odnosi se na Vodotoranj, Ložionicu i poslovni Aneks (nabavka i ugradnja audio vizuelne tehnike, nameštaja,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.