NavMenu

Puštena u saobraćaj petlja Batajnica

Izvor: Beta Sreda, 07.04.2021. 11:23
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Shimon Bar/shutterstock.com)Ilustracija
U Beogradu je danas puštena u saobraćaj petlja Batajnica, ukupne dužine 3,5 kilometara, koja predstavlja direktan izlazak na auto-put E-75 i vezu sa starim Novosadskim putem, ali će povezivati i budući Batajnički bulevar i logistički centar za intermodalni transport, sa auto-putem E-75.

- Urađena su 3,5 kilometra saobraćajnice za 8,8 mil EUR, a bilo je dogovoreno 9,6 mil EUR. Prvi put da smo zbog rada nadzornog organa i korektnosti izvođača, kopmapnije Strabag, uspeli da napravinmo nešto i pre roka i za manje novca i da kompletan putni objekat ima sve dozvole - rekao je na otvaranju saobraćajne petlje predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

On je istakao da će petlja omogućiti povezanost Batajnice sa saobraćajnom obilaznicom oko Beograda, kao i da će ljudima koji žive u Batajnici, Ugrinovcima, Busijama, Novoj Pazovi, Zemun Polju, ubrzati kretanje i oklašati putovanje gde god da krenu.

Vučić je zahvalio i Evropskoj banci za obnovu i razvoj na povoljnom finansijskom aranžmanu za izgradnju Batajničke petlje.

Predsednik opštine Zemun Gavrilo Kovačević ocenio je da je petlja Batajnica najznačajnija kapitalna investicija obilaznice oko Beograda.

- Završetak projekta je važan za Zemun i sva zemunska naselja, kao i za sve opštine koje se naslanjaju na ovu saobraćajnicu - rekao je on.

Kovačević je naveo da će ova saobraćajnica poboljšati kvalitet života građana i unaprediti poslovnu klimu u opštini.

- Otvaranje ove petlje znači realni potencijal za proširenje industrijske zone - rekao je Kovačević.


Naveo je da se u Batajnici radi nekoliko kapitalnih projekata kao što su deo brze pruge na deonici Beograd-Novi Sad, intermodalni terminal sa logističkim centrom, produžetak Belegiške ulice, koja će se povezati na novu petlju, kako bi građani naselja Šangaj, Busije i Ugrinovci imali bržu saobraćajnu vezu sa Zemunom.

Dodao je da je u planu izgradnja saobraćajnice Zemun Polje-Ugrinovci, izgradnja nadvožnjaka preko pruge u Batajnici, proširenje Batajničkog druma, izgradnja fabrike za preradu otpadnih voda, izgradnja primarne kenalizacione mreže, rekonstrukcija kompletne vodovodne mreže u naselju Šangaj. U planu je, kako je rekao, i rekonstrukcija ambulante loklanog doma zdravlja, proširenje groblja, a pokrenuta je i inicijativa za izgradnju sportske hale i srednje škole u Batajnici.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

U Beogradu od 8. maja samo bela taksi vozila - U slučaju da ne sprovedu odluku, taksiste očekuje velika kazna

Taksi vozila u prestonici od 8. maja moraju da budu bele boje, a taksista koji to ne uradi snosiće posledice u vidu kazne od 40.000 dinara. U ovom trenutku, gotovo svi su ispoštovali odluku koja je stupila na snagu 2021. godine. Takođe, veliki broj njih iskoristio je subvencije države, koje su iznosile 8.000 EUR po vozilu, pa je trenutno oko 1.700 automobila starosti između jedne i tri godine. - Od 8. maja svi moraju da budu u beloj boji,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.