NavMenu

U Batajnici u planu spajanje Šangajske ulice sa novim nadvožnjakom koji prolazi preko brze pruge Beograd-Novi Sad

Izvor: Novosti Ponedeljak, 03.04.2023. 13:18
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Val Thoermer/shutterstock.com)Ilustracija
Posle izgradnje nadvožnjaka u Batajnici, ulica Nova 47 i Pukovnika Milenka Pavlovića, građevinske mašine uskoro će pristupiti sanaciji Šangajske kao i okolnih saobraćajnica.

Kako Novosti saznaju u Direkciji za građevinsko zemljište, u toku je priprema tenderske dokumentacije, a radovi bi, posle raspisivanja javne nabavke, mogli da počnu tokom leta.

Šangajska ulica veoma je bitna za stanovnike ovog dela Batajnice, pa bi njenim uređenjem bio znatno rasterećen protok saobraćaja. Takođe, ona bi se spojila na novi nadvožnjak, koji prolazi preko brze pruge Beograd - Novi Sad.

- U toku je priprema tenderske dokumentacije za izvođenje preostalih radova na izgradnji nadvožnjaka u Batajnici, što obuhvata ulice Šangajsku i Branka Živkovića, kao i kolsko-pešačku stazu koja povezuje ove dve ulice - kažu za Novosti u Direkciji za građevinsko zemljište i izgradnju.

- Predviđena je izgradnja oko 5.000 m2 saobraćajnih površina u dužini oko kilometar, biće postavljeno 1.250 metara kišne kanalizacije, 1.240 metara vodovoda, kao i javno osvetljenje i elektroenergetske instalacije. S obe strane nadvožnjaka biće izgrađen po jedan lift i stepenište, kako bi se pešacima i biciklistima omogućio prelazak preko pruge. Procenjena vrednost radova na ovom projektu biće 206,5 miliona dinara. Uskoro se očekuje raspisivanje javne nabavke, a zaključenje ugovora i početak radova tokom leta - navodse u direkciji.

Kako su ranije najavili gradski čelnici, iz Šangajske ulice biće izmešten gasovod, a uradiće se i crpna stanica sa potrebnim cevovodom. Prema procenama, očekivani rok za završetak radova biće šest meseci od uvođenja izvođača u posao. Šangajska ulica jednim delom revitalizovana je 2020. godine, kada je umesto starog i dotrajalog asfalta postavljena nova podloga.

Pored uređenja saobraćajnica, u Batajnici će do septembra biti završena rekonstrukcija i dogradnja Osnovne škole "Svetislav Golubović Mitraljeta". Takođe, plan je da radovi krenu i na novom groblju, ali i da se za dve trake proširi Batajnički drum. Takođe, u ovom naselju treba da se gradi i fabrika za prečišćavanje otpadnih voda.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Najavljen tender za prvu deonicu brze pruge Beograd-Niš od Velike Plane do Paraćina

Delegacija Evropske unije u Srbiji najavila je raspisivanje tendera za izgradnju jednog dela brze pruge Beograd-Niš za 1. jul ove godine. Naručilac posla je Infrastruktura železnice Srbije, a tender se odnosi na deonicu Velika Plana-Paraćin. Kako je navedeno u prethodnom obaveštenju o raspisivanju tendera, pruga Beograd-Niš dužine 230 km je strateška za državu i njenu povezanost sa evropskim železničkim mrežama, a troškovi

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.