NavMenu

Povodom Dana državnosti besplatan ulaz u Vojni muzej na Kalemegdanu

Izvor: eKapija Utorak, 14.02.2023. 14:03
Komentari
Podeli
Vojni muzej na Kalemegdanu (Foto: Aleksandar Parezanović)Vojni muzej na Kalemegdanu
Ministarstvo odbrane Srbije saopštilo je danas da će, povodom Sretenja – Dana državnosti Republike Srbije, Vojni muzej na Kalemegdanu omogućiti besplatan ulaz za sve zaintersovane posetioce 15. i 16. februara.

(Foto: Aleksandar Parezanović)


Građani će u Vojnom muzeju, od 10 do 17 časova, moći da pogledaju stalnu muzejsku postavku koja broji 3.500 predmeta i dokumenata, a koja prikazuje istorijsko razdoblje počev od 4.000 godina pre nove ere do poslednjih ratnih dešavanja tokom devedesetih godina prošlog veka.

(Foto: Aleksandar Parezanović)


Postavka obuhvata primerke oružja, vojne odeće, uniformi, zastava, odlikovanja, kao i brojne fotografije i umetnička dela koja slikovito prikazuju vojnu i nacionalnu istoriju na našim prostorima. Povodom praznika, slobodan ulaz biće za sve posetioce 15. februara i u Galeriji Vojnog muzeja u Balkanskoj ulici, od 10 do 17 časova, gde će svi zainteresovani moći da pogledaju izložbenu postavku fotografija poginulih heroja sa Košara, koja čuva od zaborava uspomenu na borce stradale u NATO agresiji 1999. godine.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Raspisan tender za rekonstrukciju vodotornja i gradnju pasarele u okviru Ložionice vredan 12,6 mil EUR

Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu raspisala je tender za projektovanje (izrada PZI i PIO) i izvođenje radova u okviru kompleksa Ložionice. Tender se odnosi na rekonstrukciju vodotornja, izgradnju pasarele i opremanje, a reč je fazama 4 i Faze 5 restauracije kompleks kod Mostarske petlje. Opremanje objekata odnosi se na Vodotoranj, Ložionicu i poslovni Aneks (nabavka i ugradnja audio vizuelne tehnike, nameštaja,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.