NavMenu

SAD zaustavljaju uvoz šećera proizvedenog u Dominikanskoj Republici zbog prinudnog rada

Izvor: Beta Četvrtak, 24.11.2022. 08:12
Komentari
Podeli
Ilustarcija (Foto: igorstevanovic/shutterstock.com)Ilustarcija

Vlada SAD saopštila je u sredu da će zaustaviti sav uvoz šećera i srodnih proizvoda koje u Dominikanskoj Republici proizvodi kompanije Central Romana Korporejšn (Central Romana Corporation) zbog optužbi da koristi prinudni rad. Istraga američke agencija carinske i granične kontrole (CBP) otkrila je da je kompanija navodno izolovala radnike, zadržavala plate, održavala nasilne uslove rada i života i insistirala na prekomernom radu.

- Proizvođači kao što je Central Romana, koji se ne pridržavaju naših zakona, suočiće se sa posledicama dok iskorenjujemo ove nehumane prakse iz američkih lanaca snabdevanja -navodi se u saopštenju.

Central Romana saopštila je da je vest o zabrani uvoza primila u "čudu".

- Poslednjih decenija uložili smo milione dolara u poboljšanje uslova rada i života naših zaposlenih u poljoprivrednim oblastima, garantujući pristojne plate i povećane beneficije, obuke i edukativne radionice, kao i obuku o ljudskim pravima i dužnostima naših radnika - navodi kompanija.


Central Romana, koja se dugo suočava sa takvim optužbama, najveći je proizvođač šećera u Dominikanskoj Republici u industriji koja svake godine izvozi proizvode u SAD u vrednosti od više od 100 miliona dolara.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Raspisan tender za rekonstrukciju vodotornja i gradnju pasarele u okviru Ložionice vredan 12,6 mil EUR

Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu raspisala je tender za projektovanje (izrada PZI i PIO) i izvođenje radova u okviru kompleksa Ložionice. Tender se odnosi na rekonstrukciju vodotornja, izgradnju pasarele i opremanje, a reč je fazama 4 i Faze 5 restauracije kompleks kod Mostarske petlje. Opremanje objekata odnosi se na Vodotoranj, Ložionicu i poslovni Aneks (nabavka i ugradnja audio vizuelne tehnike, nameštaja,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.