NavMenu

Ovo su naredne višemilionske investicije u Ski centru Igrišta

Izvor: eKapija Sreda, 25.05.2022. 16:44
Komentari
Podeli
(Foto: Biserka Stojanovic/shutterstock.com)
Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić održao je u utorak, 24. maja, radni sastanak sa rukovodstvom Olimpijskog centra Jahorina i predstavnicima republičkih institucija na temu izgradnje Ski centra Igrišta.

Sastanku su prisustvovali direktor OC Jahorina Dejan Ljevnajić, predsjednik Nadzornog odobra OC Jahorina Nedeljko Elek, pomoćnik direktora Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Aleksandar Deurić, pravobranilac Republike Srpske Milimir Govedarica, predstavnici Puteva Republike Srpske, načelnik opštine Vlasenica Miroslav Кraljević, predstavnici Šuma Republike Srpske i predstavnici preduzeća Elektro-Bijeljina.

Kako je saopšteno iz Ministarstva saobraćaja RS, sagovornici su naveli da za realizaciju ovog značajnog projekta postoji čvrsto opredjeljenje i uspješna koordinacija svih relevantnih institucija, kako bi se proces izgradnje i dinamika doveli na optimalan nivo.

Ćorić je izrazio uvjerenje da će Ski centar Igrišta zbog ogromnog potencijala biti okosnica razvoja za opštinu Vlasenica, regiju i cijelu Republiku Srpsku, te da će zahvaljujući ovoj investiciji biti otvorena i nova radna mjesta i biti omogućen rast poslovne konkurentnosti, rast broja posjetilaca, napredovanje i ostvarivanje boljih rezultata.

Prema planiranom rješenju, Ski centar Igrišta bi trebalo da ima tri glavne osnježene staze, a predviđena je izgradnja šestosjedne žičare, pokretne trake, vodoakumulacije, jezera, hangara, ambulante, lokala i drugih sadržaja.


Vrijednost ugovorenih radova za prvi dio projekta koštaće 13 mil КM i odnosi se na izgradnju novih staza, osnježavanje dvije glavne staze sa izgradnjom jezera, izgradnju dječijeg poligona sa pokretnom trakom, tjubing stazom i ljetnjim sadržajima.

Planirani kredit od 36,9 mil КM odnosi se na izgradnju šestosjedne žičare, mljevenje kamena na novim stazama i hidro sjetva, izgradnja sistema vodosnabdijevanja akumulacije, izgradnja upravne zgrade, javnih toaleta i prodajnih mjesta na izlaznoj stanici ski centra, izgradnja Ski bifea na polaznoj i izlaznoj stanici, nabavka tabača, izgradnja hangara za tabače, izgradnja ambulante za gorsku službu spašavanja, nabavka ostale opreme i signalizacije za bezbjednost na skijalištu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

U Beogradu od 8. maja samo bela taksi vozila - U slučaju da ne sprovedu odluku, taksiste očekuje velika kazna

Taksi vozila u prestonici od 8. maja moraju da budu bele boje, a taksista koji to ne uradi snosiće posledice u vidu kazne od 40.000 dinara. U ovom trenutku, gotovo svi su ispoštovali odluku koja je stupila na snagu 2021. godine. Takođe, veliki broj njih iskoristio je subvencije države, koje su iznosile 8.000 EUR po vozilu, pa je trenutno oko 1.700 automobila starosti između jedne i tri godine. - Od 8. maja svi moraju da budu u beloj boji,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.