NavMenu

Ovo su naredne višemilionske investicije u Ski centru Igrišta

Izvor: eKapija Sreda, 25.05.2022. 16:44
Komentari
Podeli
(Foto: Biserka Stojanovic/shutterstock.com)
Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić održao je u utorak, 24. maja, radni sastanak sa rukovodstvom Olimpijskog centra Jahorina i predstavnicima republičkih institucija na temu izgradnje Ski centra Igrišta.

Sastanku su prisustvovali direktor OC Jahorina Dejan Ljevnajić, predsjednik Nadzornog odobra OC Jahorina Nedeljko Elek, pomoćnik direktora Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Aleksandar Deurić, pravobranilac Republike Srpske Milimir Govedarica, predstavnici Puteva Republike Srpske, načelnik opštine Vlasenica Miroslav Кraljević, predstavnici Šuma Republike Srpske i predstavnici preduzeća Elektro-Bijeljina.

Kako je saopšteno iz Ministarstva saobraćaja RS, sagovornici su naveli da za realizaciju ovog značajnog projekta postoji čvrsto opredjeljenje i uspješna koordinacija svih relevantnih institucija, kako bi se proces izgradnje i dinamika doveli na optimalan nivo.

Ćorić je izrazio uvjerenje da će Ski centar Igrišta zbog ogromnog potencijala biti okosnica razvoja za opštinu Vlasenica, regiju i cijelu Republiku Srpsku, te da će zahvaljujući ovoj investiciji biti otvorena i nova radna mjesta i biti omogućen rast poslovne konkurentnosti, rast broja posjetilaca, napredovanje i ostvarivanje boljih rezultata.

Prema planiranom rješenju, Ski centar Igrišta bi trebalo da ima tri glavne osnježene staze, a predviđena je izgradnja šestosjedne žičare, pokretne trake, vodoakumulacije, jezera, hangara, ambulante, lokala i drugih sadržaja.


Vrijednost ugovorenih radova za prvi dio projekta koštaće 13 mil КM i odnosi se na izgradnju novih staza, osnježavanje dvije glavne staze sa izgradnjom jezera, izgradnju dječijeg poligona sa pokretnom trakom, tjubing stazom i ljetnjim sadržajima.

Planirani kredit od 36,9 mil КM odnosi se na izgradnju šestosjedne žičare, mljevenje kamena na novim stazama i hidro sjetva, izgradnja sistema vodosnabdijevanja akumulacije, izgradnja upravne zgrade, javnih toaleta i prodajnih mjesta na izlaznoj stanici ski centra, izgradnja Ski bifea na polaznoj i izlaznoj stanici, nabavka tabača, izgradnja hangara za tabače, izgradnja ambulante za gorsku službu spašavanja, nabavka ostale opreme i signalizacije za bezbjednost na skijalištu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

20.05.2024.  |  Industrija

Bankrotirao popularni srpski brend

Popularni brend Ivica i Majica danas je na svojoj zvaničnoj stranici na fejsbuku objavio bankrot. Na svojim društvenima mrežama oni su podelili video u kojem su napisali da je došlo do kraja njihovog poslovanja. "Kraj jedne bajke" stoji u opisu ovog videa. Radnja koja se nalazi u centru grada oblepljena je natpisom na kom piše bankrot. Vladimir Nićiforović, vlasnik ove kompanije za Blic Biznis kratko je prokomentarisao da je najveći

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.