NavMenu

Novi Sad dobija još jednu gradsku plažu

Izvor: NS Uživo Utorak, 27.07.2021. 14:45
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Aleksandar Todorovic/shutterstock.com)Ilustracija
Novom Sadu, pored Štranda, potrebna je još jedna plaža, jer je Štrand mogao da funkcioniše samo kada je Novi Sad imao 250.000 ljudi, rekao je direktor Urbanizma Dušan Miladinović. On je za portal NS uživo otkrio tačnu lokaciju i izgled nove gradske plaže.

- Sada imamo 400.000 ljudi i kada dolaze turisti treba nam još jedna plaža, koja će da funkcioniše bez obzira na vodostaj Dunava - izjavio je Miladinović za NS Uživo.

Miladinović je objasnio da će u prvom delu koji kreće od budućeg mosta, koji će ići iznad saobraćajnice za Ribarsko ostrvo a prema Kamenjaru, jedan deo biti pod sportskim terenima i objektima koji će biti u svrhu veslačkog sporta.

- Dalje se planira plaža u dnu sadašnjeg nasipa, prve odbrambene linije od poplava. Plaža peskovita i dugačka 1.400 metara. Biće prostora i za pecaroše - rekao je Miladinović.

Sa novom plažom dolaze i nova radna mesta, kao i komoditet svih koji će boraviti na njoj, a do nje će moći da dođu i biciklističkom stazom.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

U Beogradu od 8. maja samo bela taksi vozila - U slučaju da ne sprovedu odluku, taksiste očekuje velika kazna

Taksi vozila u prestonici od 8. maja moraju da budu bele boje, a taksista koji to ne uradi snosiće posledice u vidu kazne od 40.000 dinara. U ovom trenutku, gotovo svi su ispoštovali odluku koja je stupila na snagu 2021. godine. Takođe, veliki broj njih iskoristio je subvencije države, koje su iznosile 8.000 EUR po vozilu, pa je trenutno oko 1.700 automobila starosti između jedne i tri godine. - Od 8. maja svi moraju da budu u beloj boji,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.