NavMenu

Pri kraju izrada projekta za rekonstrukciju Opšte bolnice u Užicu - Radovi počinju do kraja godine

Izvor: eKapija Četvrtak, 20.05.2021. 09:46
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Spotmatik Ltd/shutterstock.com)Ilustracija
Projektno tehnička dokumentacija za kompletnu rekonstrukciju Opšte bolnice Užice je trenutno na revizionoj komisiji u Beogradu, gde očekujemo saglasnost za studiju opravdanosti. Do kraja ove godine ćemo dobiti kompletne uslove, građevinsku dozvolu da bismo te radove započeli, izjavila je gradonačelnica Užica Jelena Raković Radivojević posle obilaska Zdravstvenog centra Užice.

Ona je podsetila da je Grad opredelio 100 miliona dinara za projektno-tehničku dokumentaciju za kompletnu rekonstrukciju Opšte Bolnice.

- Tim projektom je predviđena kompletna rekonstrukcija bolnice sa izgradnjom nove zgrade na mestu sadašnje psihijatrije. Svi radovi biće rađeni fazno. Biće izgrađeno 7.000 do 10.000 novih kvadrata i u toj zgradi će biti prijemno ugrentna služba, hiruški blok, operacione sale. Prvo će se krenuti sa radovima rušenjem odeljenja psihijatrije i mikrobiologije - navela je gradonačelnica.

Po rečima direktora Zdravstvenog centra Užice Miloša Božovića, u bolnicu je stigao novi skener, koji će ovih dana biti pušten u rad.

- Novi digitalni rengen aparat u Domu zdravlja Užice pušten je u rad, a trenutno se montira digitalni rengen aparat u bolnici. U toku su i građevinski radovi za novu angio salu. Svetska banka je obećala da krajem maja treba da bude tender za 13 magnetnih rezonanci na nivou Srbije i da jednu mi dobijamo. Trebalo bi iz tog programa da dobijemo i 64- slajsni skener i još jedan digitalni rengen aparat. Dobićemo još ultrazvučnih aparata, monitora… U prethodnom periodu smo za Kovid bolnicu dobili mobilne rengen aparate. Zahvalnost dugujemo i lokalnoj samoupravi koja izdavaja značajna sredstva - dodaje Božović.


On je istakao da vrednost celokupnog projekta rekonstrukcije i dogradnje Opšte Bolnice Užice iznosi oko 25 do 30 mil EUR i da prve radove očekuje početkom naredne godine.

- Kompletno će biti rekonstruisano 40 000 m2 koliko je u okviru opšte bolnice Užice, a rekonstrukcija obuhvata i konverziju kotlarnice, radove na energetskoj efikasnosti, radove na fasadi. Žute zgrade će ostati, jer su one pod zaštitom kao spomenici kulture - naveo je Božović, prenosi sajt Grada.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

U Beogradu od 8. maja samo bela taksi vozila - U slučaju da ne sprovedu odluku, taksiste očekuje velika kazna

Taksi vozila u prestonici od 8. maja moraju da budu bele boje, a taksista koji to ne uradi snosiće posledice u vidu kazne od 40.000 dinara. U ovom trenutku, gotovo svi su ispoštovali odluku koja je stupila na snagu 2021. godine. Takođe, veliki broj njih iskoristio je subvencije države, koje su iznosile 8.000 EUR po vozilu, pa je trenutno oko 1.700 automobila starosti između jedne i tri godine. - Od 8. maja svi moraju da budu u beloj boji,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.