Izvor: eKapija | Sreda, 30.09.2020.| 14:55
Izdvojite članak Odštampajte vest

Izdvojeno 5 mil EUR za nabavku nove medicinske opreme - Uskoro tenderi za 11 skenera i 5 angio-sala

Ilustracija (Foto: shutterstock.com )
Ministar zdravlja Zlatibor Lončar rekao je da je to ministarstvo izdvojilo 5 mil EUR za nabavku 11 skenera i pet angio-sala.

- Ministarstvo je danas prebacilo novac bolnicama, a sa direktorima je dogovoreno da sprovedu procedure nabavke u najkraćem mogućem roku, kako bi za mesec i po ili dva oprema bila stavljena u funkciju - rekao je Lončar, a navodi se na sajtu Vlade.

Lončar je, nakon sastanka sa direktorima zdravstvenih ustanova koje će u narednom periodu novu opremu, naveo da će skenere dobiti KBC Zvezdara, KC Kragujevac i Opšta bolnica Valjevo.

Takođe, kako je rekao, skeneri će stići i u zdravstvene centre Negotin i Užice, Opštu bolnicu Ćuprija, Zdravstveni centar Vranje, Opštu bolnicu Loznica, ATD Beograd, kao i KC Srbije, i to jedan za Polikliniku i jedan za Urgentni centar.

Prema njegovim rečima, angio-sale će biti raspoređene u Klinički centar Kragujevac, KBC Zvezdara, Specijalnu bolnicu Sveti Sava, Opštu bolnicu Valjevo i KC Srbije.

On je napomenuo da su urađene analize na osnovu kojih je utvrđeno da su skeneri bili stari od 12 do 17 godina, da su se često kvarili i bili van funkcije čekajući servis.

Takođe, kako je preneo, na sastanku je postignut dogovor o tome da se, dok se u međuvremenu sprovodi nabavka, obezbedi prostor i obuči kadar za rad.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.