NavMenu

Kopaonik biznis forum od 1. do 4. marta - U fokusu digitalizacija i industrija 4.0

Izvor: eKapija Sreda, 22.01.2020. 15:27
Komentari
Podeli
Aleksandar Vlahović otvara Kopaonik biznis forum 2019.Aleksandar Vlahović otvara Kopaonik biznis forum 2019.
Kopaonik biznis forum ove godine održava se od 1. do 4. marta, a regionalni karakter ovog najznačajnijeg ekonomskog događaja u zemlji potvrđuje i činjenica da je od 28 panela najmanje deset posvećeno čitavom regionu.

Pored predstavnika privrednih komora zemalja regiona, posebni gosti biće bivši predsednici država i Vlada iz regiona - Hrvatska, BiH, Makedonija, Crna Gora, Albanija, Srbija.

Prvi put na Forumu biće realizovani specijalni hard talk intervjui sa Emilom Tadeskim, velikim regionalnim investitorom, osnivačem i vlasnikom Atlantic Grupe, kao i Aleksandrom Kavčićem, bivšim đakom Matematičke gimnazije i sadašnjim profesorom Carnegie Mellon univerziteta, poznatim po to tome što je dobio drugu najveću odštetu u SAD za ukradeni pronalazak.

Veliki broj panela biće posvećen četvrtoj industrijskoj revoluciji, digitalizaciji, obrazovanju, pametnoj specijalizaciji, politici zapošljavanja i tzv. "odlivu mozgova", a koliko je Industrija 4.0 značajna, potvrđuje i činjenica da je ove godine centralna tema ovog eminentnog ekonomskog skupa.

- Četvrta industrijska revolucija već ima dubok i trajan uticaj na sve industrije. Da bi privreda mogla efikasno i delotvorno da odgovori na prošle i buduće izazove i usredsredila se na agendu za novi rast, neophodno je stvoriti i održati adekvatno okruženje zasnovano na makroekonomskoj stabilnosti, poboljšanom upravljanju javnim i privatnim sektorom i novim industrijskim politikama - rekao je Aleksandar Vlahović, predsednik Saveza ekonomista Srbije i istakao da će ovogodišnji Kopaonik biznis forum biti posvećen promovisanju smelih ideja koje će pomoći u boljem razumevanju potencijala Industrije 4.0.


- Cilj Kopaonik biznis foruma 2020. jeste motivacija svih učesnika da razumeju i aktivno oblikuju ekonomski i poslovni ekosistem nastojeći da pokreću globalnu ekonomiju zasnovanu na inovacijama i univerzalnoj mobilnosti - istakao je Vlahović.

Kopaonik biznis organizuje Savez ekonomista Srbije u partnerstvu sa kompanijom Mastercard.

Registracija učesnika za Kopaonik Biznis forum moguća je preko veb portala www.kopaonikbusinesforum.rs.

Detaljnije o najzanimljivijim dešavanjima sa Kopaonik biznis foruma pogledajte OVDE.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

U Beogradu od 8. maja samo bela taksi vozila - U slučaju da ne sprovedu odluku, taksiste očekuje velika kazna

Taksi vozila u prestonici od 8. maja moraju da budu bele boje, a taksista koji to ne uradi snosiće posledice u vidu kazne od 40.000 dinara. U ovom trenutku, gotovo svi su ispoštovali odluku koja je stupila na snagu 2021. godine. Takođe, veliki broj njih iskoristio je subvencije države, koje su iznosile 8.000 EUR po vozilu, pa je trenutno oko 1.700 automobila starosti između jedne i tri godine. - Od 8. maja svi moraju da budu u beloj boji,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.