NavMenu

Počeli pregovori o dozvolama za "Jat Airways"

Izvor: Beta Ponedeljak, 13.07.2009. 12:36
Komentari
Podeli

Pregovori srpskog i hrvatskog ministarstva saobraćaja koji bi trebalo da omoguće da "Jat" dobije dozvolu za letove za Dubrovnik počeli su danas (13. jul 2009. godine) u Beogradu, rečeno je agenciji Beta u Ministarstvu za infrastrukturu Srbije.

U pregovorima, koji su počeli u podne, učestvuju eksperti srpskog Ministarstva za infrastrukturu i Ministarstva mora, saobraćaja i infrastrukture Hrvatske, a teme pregovora su nerešena pitanja iz drumskog, železničkog, vodnog i vazdušnog saobrachaja, kažu u Ministarstvu za infrastrukturu.

Kako je ranije najavljeno, u sporna pitanja ubrojane su dozvole "Jata" za letove za Dubrovnik, dozvole za drumski transport robe i problem korišćenja aerodroma u Osijeku, jer avioni ulaze u vazdušni prostor Srbije.

Očekuje se da će pregovori trajati dva dana i da će u sredu i četvrtak ministar za infrastrukturu Srbije Milutun Mrkonjić i ministar saobraćaja Hrvatske Božidar Kalmeta potpisati sporazume između dve zemlje.

- Nadam se da će sve biti spremno da "Jat" za Dubrovnik leti 20. jula- istakao je Mrkonjić prošle sedmice.

Srpska državna aviokompanija zatražila je od hrvatskih vazduhoplovnih vlasti dozvole za letove od Beograda do Dubrovnika tokom letnje turističke sezone, a obavljena su samo prva dva leta 2. i 6. jula jer je "Jat" samo za njih dobio dozvole.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

U Beogradu od 8. maja samo bela taksi vozila - U slučaju da ne sprovedu odluku, taksiste očekuje velika kazna

Taksi vozila u prestonici od 8. maja moraju da budu bele boje, a taksista koji to ne uradi snosiće posledice u vidu kazne od 40.000 dinara. U ovom trenutku, gotovo svi su ispoštovali odluku koja je stupila na snagu 2021. godine. Takođe, veliki broj njih iskoristio je subvencije države, koje su iznosile 8.000 EUR po vozilu, pa je trenutno oko 1.700 automobila starosti između jedne i tri godine. - Od 8. maja svi moraju da budu u beloj boji,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.