NavMenu

U Beogradu, posle Ade, tereni za golf i u Pinosavi

Izvor: Večernje novosti Ponedeljak, 14.01.2019. 09:44
Komentari
Podeli
(Foto: Bohbeh/shutterstock.com)
Direkcija za građevinsko zemljište Beograda raspisala je javnu nabavku za izradu plana detaljne regulacije za golf terene i ostale sportske sadržaje u južnom delu Pinosave, naselja podno Avale.

Ovaj projekat Direkcija je kao jedan o značajnih predstavila još pre dve godine, a sada je počela realizacija. Kako se navodi u tehničkoj dokumentaciji, za ove potrebe neophodno je uraditi geodetsko snimanje i izradu digitalnog topografskog plana. Prema ranijim najavama, ovi sportski tereni prostirali bi se na površini od oko 55 hektara. U planu je izradnja adekvatne infrastrukture sa pratećim objektima od oko 15.000 kvadrata.

- Metropola kao što je Beograd zaslužuje da ima više od jednog golf terena - kažu u Golf klubu Beograd. - Izradnjom novog igrališta Beograd će privući veći broj turista koji obilaze destinacije koji imaju gofl terene. Na ovaj način postaćemo prepoznatljivi i atraktivni za ostale investicije i ulaganja.

Do sada su prestonički golferi imali mogućnost da koriste terene na Adi Cigalniji. Pre dve godine golfere je uznemirila vest da će se treni sa Ade seliti u Borču, kako je bilo predviđeno planom detaljne regulacije za područje Makiša i okoline. Međutim, od toga se, bar za sada, odustalo.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

U Beogradu od 8. maja samo bela taksi vozila - U slučaju da ne sprovedu odluku, taksiste očekuje velika kazna

Taksi vozila u prestonici od 8. maja moraju da budu bele boje, a taksista koji to ne uradi snosiće posledice u vidu kazne od 40.000 dinara. U ovom trenutku, gotovo svi su ispoštovali odluku koja je stupila na snagu 2021. godine. Takođe, veliki broj njih iskoristio je subvencije države, koje su iznosile 8.000 EUR po vozilu, pa je trenutno oko 1.700 automobila starosti između jedne i tri godine. - Od 8. maja svi moraju da budu u beloj boji,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.