NavMenu

PKS postao nacionalna kontakt institucija programa Erasmus za mlade preduzetnike

Izvor: eKapija Četvrtak, 08.02.2018. 15:46
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Andresr/shutterstock.com)Ilustracija
Privredna komora Srbije je od 1. februara 2018. godine nacionalna kontakt institucija za realizaciju programa Evropske komisije Erasmus za mlade preduzetnike.

Kako je navedeno na sajtu PKS-a, Erasmus za mlade preduzetnike je prekogranični program razmene preduzetnika sa ciljem podrške novim i potencijalnim preduzetnicima da steknu odgovarajuće veštine upravljanja malim preduzećima i njegovim širenjem, tako što će u periodu od jednog do šest meseci raditi sa iskusnim preduzetnikom u jednoj od evropskih država. Na taj način podstiče se prekogranični prenos znanja i iskustva među preduzetnicima.

Erasmus za mlade preduzetnike pokrenula je Evropska komisija 2009. godine na inicijativu Evropskog parlamenta, a preduzetnici koji su učestvovali u programu u zemljama EU, ističu da su njihova preduzeća otpornija, više rastu i zapošljavaju više ljudi.


Približno 87% startap preduzeća koja su osnovali učesnici programa i danas posluju, dok je prosečna stopa opstanka startap preduzeća u Evropi nakon tri godine poslovanja 57%, dodaje PKS.

Osim toga, zbog saradnje sa evropskim privrednicima, ona su i aktivnija na stranim tržištima.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

U Beogradu od 8. maja samo bela taksi vozila - U slučaju da ne sprovedu odluku, taksiste očekuje velika kazna

Taksi vozila u prestonici od 8. maja moraju da budu bele boje, a taksista koji to ne uradi snosiće posledice u vidu kazne od 40.000 dinara. U ovom trenutku, gotovo svi su ispoštovali odluku koja je stupila na snagu 2021. godine. Takođe, veliki broj njih iskoristio je subvencije države, koje su iznosile 8.000 EUR po vozilu, pa je trenutno oko 1.700 automobila starosti između jedne i tri godine. - Od 8. maja svi moraju da budu u beloj boji,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.