NavMenu

Uspostavljena aviolinija između Crne Gore i Finske

Izvor: seebiz.eu Ponedeljak, 18.09.2017. 10:22
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: ArchMan/shutterstock.com)Ilustracija
Potpisivanje ugovora između Montenegro Airlines (MA) i Apollo Part of Der Touristik Nordic, kojim se prvi put uspostavila čarter linija između Crne Gore i Finske, mnogo znači za turizam obe zemlje, ocenio je finski ambasador Pertti Ikonen.

Ikonen, koji je ambasador Finske u Srbiji, akreditovan za Crnu Goru i Makedoniju, kazao je da se tom saradnjom nude velike mogućnosti.

- More i planine Crne Gore su toliko različiti od onoga što imamo mi u Finskoj. Naravno, želeo bih da narod Crne Gore poseti moju zemlju sa jednako veličanstvenom prirodom koja se dosta razlikuje od njihove. Na primer, mi imamo ponoćno sunce, Lapland sa mnogobrojnim atrakcijama, kao i auroru borealis – polarnu svetlost - rekao je Ikonen za časopis MA, Luxury Inflight.

On je, odgovarajući na pitanje gde vidi mogućnost razvoja buduće saradnje, odnosno aviopovezanosti Crne Gore i Finske, kazao da Crna Gora napreduje brzo i efikasno u pregovorima o članstvu sa Evropskom unijom (EU).


On je rekao i kako svojim državljanima poručuje da prilikom posete Crnoj Gori ne propuste more, sunce i plaže.

- I planine, kao što je recimo Durmitor, takođe treba uključiti u program. Kada je reč o kuhinji, crnogorska morska hrana i sjajna vina su nešto što se mora probati - dodao je Ikonen.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.04.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj

Divac: Za prve četiri faze rekonstrukcije aerodroma "Ponikve" pribavljene građevinske dozvole

Za prvе čеtiri fazе rekonstrukcije aerodroma "Ponikve" su vеć pribavljеnе građеvinskе dozvolе, dok jе za pеtu fazu pribavljanjе dozvolе u postupku. Ali, da bi sе bilo šta uradilo, bilo jе potrеbno jе da sе ovaj tеrеn u potpunosti očisti od zaostalih mina, iz bombardovanja 1999. godinе, ali i iz prеthodnih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.