NavMenu

SBB kupio IKOM - Plan kompanije lidersko mesto u Jugoistočnoj Evropi

Izvor: Tanjug Sreda, 21.09.2016. 14:05
Komentari
Podeli
(Foto: Tomislav Pinter/shutterstock.com)
Kompanija Srpska kablovska mreža (SBB), vodeći operator digitalne i analogne kablovske televizije, širokopojasnog interneta i fiksne telefonije u Srbiji, potpisala je ugovor o kupovini 100% udela u kompaniji IKOM (Interaktivne kablovske objedinjene mreže).

Time SBB nastavlja širenje svog poslovanja i mreže korisnika, kaže Jovana Lukić, direktor za odnose sa javnošću SBB-a, dodajući da je ukrupnjavanje operatora logičan korak na telekomunikacionom tržištu i trend u celom svetu.

Prema njenim rečima, zahtev za odobrenje transakcije je predat Komisiji za zaštitu konkurencije prema uobičajenim regulatornim propisima.

- Zbog veličine i povezanosti u celom regionu, kao i daljih ulaganja United Grupe u mrežu i usluge, i korisnici IKOM-a će imati pristup najnovijim tehnologijama i sadržajima - izjavila je Lukić.

IKOM je, takođe, jedan od kablovskih operatora u Srbiji, koji pruža usluge analogne i digitalne televizije, interneta i fiksne telefonije.

Kako piše Blic, ukoliko se utvrdi da nema opasnosti od mogućeg dominantnog položaja na tržištu, SBB će postati jedan od najvećih telekomunikacionih operatera u jugoistočnoj Evropi.

Izvor Blica iz SBB tvrdi da je ova kupovina dugo pripremana i da predstavlja deo dugoročne strategije američkog investicionog fonda KKR, koji je 2013. kupio ovu kompaniju za više od 1 mlrd EUR.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

U Beogradu od 8. maja samo bela taksi vozila - U slučaju da ne sprovedu odluku, taksiste očekuje velika kazna

Taksi vozila u prestonici od 8. maja moraju da budu bele boje, a taksista koji to ne uradi snosiće posledice u vidu kazne od 40.000 dinara. U ovom trenutku, gotovo svi su ispoštovali odluku koja je stupila na snagu 2021. godine. Takođe, veliki broj njih iskoristio je subvencije države, koje su iznosile 8.000 EUR po vozilu, pa je trenutno oko 1.700 automobila starosti između jedne i tri godine. - Od 8. maja svi moraju da budu u beloj boji,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.