NavMenu

SBB kupio IKOM - Plan kompanije lidersko mesto u Jugoistočnoj Evropi

Izvor: Tanjug Sreda, 21.09.2016. 14:05
Komentari
Podeli
(Foto: Tomislav Pinter/shutterstock.com)
Kompanija Srpska kablovska mreža (SBB), vodeći operator digitalne i analogne kablovske televizije, širokopojasnog interneta i fiksne telefonije u Srbiji, potpisala je ugovor o kupovini 100% udela u kompaniji IKOM (Interaktivne kablovske objedinjene mreže).

Time SBB nastavlja širenje svog poslovanja i mreže korisnika, kaže Jovana Lukić, direktor za odnose sa javnošću SBB-a, dodajući da je ukrupnjavanje operatora logičan korak na telekomunikacionom tržištu i trend u celom svetu.

Prema njenim rečima, zahtev za odobrenje transakcije je predat Komisiji za zaštitu konkurencije prema uobičajenim regulatornim propisima.

- Zbog veličine i povezanosti u celom regionu, kao i daljih ulaganja United Grupe u mrežu i usluge, i korisnici IKOM-a će imati pristup najnovijim tehnologijama i sadržajima - izjavila je Lukić.

IKOM je, takođe, jedan od kablovskih operatora u Srbiji, koji pruža usluge analogne i digitalne televizije, interneta i fiksne telefonije.

Kako piše Blic, ukoliko se utvrdi da nema opasnosti od mogućeg dominantnog položaja na tržištu, SBB će postati jedan od najvećih telekomunikacionih operatera u jugoistočnoj Evropi.

Izvor Blica iz SBB tvrdi da je ova kupovina dugo pripremana i da predstavlja deo dugoročne strategije američkog investicionog fonda KKR, koji je 2013. kupio ovu kompaniju za više od 1 mlrd EUR.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Raspisan tender za rekonstrukciju vodotornja i gradnju pasarele u okviru Ložionice vredan 12,6 mil EUR

Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu raspisala je tender za projektovanje (izrada PZI i PIO) i izvođenje radova u okviru kompleksa Ložionice. Tender se odnosi na rekonstrukciju vodotornja, izgradnju pasarele i opremanje, a reč je fazama 4 i Faze 5 restauracije kompleks kod Mostarske petlje. Opremanje objekata odnosi se na Vodotoranj, Ložionicu i poslovni Aneks (nabavka i ugradnja audio vizuelne tehnike, nameštaja,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.