NavMenu

KNEŽEVIĆ: Srbiji potreban ubrzan privredni rast

Izvor: Beta Nedelja, 18.09.2016. 11:59
Komentari
Podeli
(Foto: YouTube/screenshot)
Ministar privrede Goran Knežević rekao je u subotu, 17. septembra u Zrenjaninu, prilikom otvaranja pogona italijanske fabrike Tecnostrutture, da je Srbiji, tom gradu, kao i svakoj drugoj lokalnoj samoupravi potreban ubrzan privredni rast.

- Naši makroekonomski pokazatelji su odlični, imamo stabilan i održiv rast veći od 3%, a imaćemo ga i u narednom periodu. Inflacija, evro, budžetski deficit, sve je to pod kontrolom i na osnovu tih pokazatelja borimo se za povećanje BDP-a, za otvaranje pogona i zapošljavanje građana, što nam je najvažnije - rekao je on.

Kako je naveo, i država će u saradnji sa lokalnim samoupravama pokušati da omogući investitorima da se osećaju što bolje i Srbiju prepoznaju kao dobro mesto za investiranje.

- Osim direktnih investicija koje dolaze, izuzetno nam je bitno da uz te investitore dovedemo i male privrednike, odnosno mala i srednja preduzeća koja će dobiti deo tržišta, jer nije realno da Tecnostrutture koji je došao u Zrenjanin, ili neko drugi, traži dobavljača za opremu, osim neke specijalizovane, na drugom mestu. A dosta usluga koje koriste, naravno, radiće srpski dobavljači - kazao je Knežević.

Potrebno je edukovati i standardizovati mala i srednja preduzeća i pripremiti ih da pruže odgovore na sve izazove koji čekaju u budućnosti.

On je podsetio da je Ministarstvo privrede već obezbedilo 500 miliona dinara lokalnim samoupravama za projekte lokalne infrastrukture kako bi se investitorima omogućili bolji uslovi i lakši izlazak na tržište.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

U Beogradu od 8. maja samo bela taksi vozila - U slučaju da ne sprovedu odluku, taksiste očekuje velika kazna

Taksi vozila u prestonici od 8. maja moraju da budu bele boje, a taksista koji to ne uradi snosiće posledice u vidu kazne od 40.000 dinara. U ovom trenutku, gotovo svi su ispoštovali odluku koja je stupila na snagu 2021. godine. Takođe, veliki broj njih iskoristio je subvencije države, koje su iznosile 8.000 EUR po vozilu, pa je trenutno oko 1.700 automobila starosti između jedne i tri godine. - Od 8. maja svi moraju da budu u beloj boji,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.