NavMenu

Dodeljeni krediti za seoska domaćinstva za razvoj turizma

Izvor: Beta Sreda, 22.07.2009. 16:00
Komentari
Podeli

Ministarstvo ekonomije dodelilo je danas (22. jul 2009. godine) šest ugovora o kreditima seoskim domaćinstvima u ukupnom iznosu od 53,5 miliona dinara, namenjenih razvoju smeštajnih i ugostiteljskih kapaciteta.

Državni sekretar za turizam Goran Petković izjavio je agenciji "Beta" da Vlada Srbije odobrava te kredite na pet godina, sa godinu dana počeka i kamatnom stopom od 1% godišnje.

- Ideja je da u prioritetnim turističkim destinacijama podstaknemo preduzetnike i seoska domaćinstva da ubrzano pripremaju dobre smeštajne kapacitete za prihvat domćih i stranih gostiju - rekao je Petkovć.

Krediti su dodeljeni za izgradnju i rekonstrukciju seoskih domaćinstava iz Aranđelovca, Leskovca, Kalne, Crnog Vrha, Bačkog Petrovca i Beograda.

Uredbom je propisano da je minimalni iznos kredita dva miliona dinara, osim za seoska domaćinstva, gde je taj cenzus niži i iznosi 500.000 dinara. Uslov je najmanje 50% sopstvenog učešća u projektu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

15.05.2024.  |  Industrija, Građevina

Posle dve godine ponovo raspisan tender za projektovanje i gradnju prve faze prečistača otpadnih voda u Krnjači

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda raspiala je novi tender za projektovanje i gradnju prve faze postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Krnjači. Ovo je treći put da se traži izvođač radova za izgradnju fabrike za tretman otpadnih voda za naselja na levoj obali Dunava u Beogradu. Prethodni tenderski postupci, iz maja 2022. i novembra 2021. su obustavljeni. Posao finansira Evropska investiciona banka, u okviru

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.