NavMenu

Za celu AIK banku depozit 80 mil EUR?

Izvor: Blic Petak, 17.01.2014. 12:51
Komentari
Podeli
Za preuzimanje 100% AIK banke čiji je suvlasnik danas, Miodrag Kostić će morati u narednih 15 dana da položi na račun 80 mil EUR.

Ključni momenat odigrao se u petak, kada je Kostićev "Sunoko" od više off shore kompanija i drugih investitora kupio 15% AIK banke za 19 mil EUR.

Kostić je tako stekao 38% kapitala ove domaće banke, a dan posle je objavio i nameru o preuzimanju 100% deonica banke.

- Svaku akciju Kostić je u petak plaćao 1.635 dinara. Ovu cenu je fiksirao s namerom o preuzimanju cele banke. Kupovina preostalih 62% koštaće najmanje 9,2 milijarde dinara ili nepunih 80 mil EUR - objašnjava Miroslav Radaković, glavni broker u "Sintezi Invest Grupi".

On dodaje da će biti interesantno videti da li će grčka ATE banka koja ima 20% AIK banke, svoj udeo i prodati Kostiću. AIK banka na Beogradskoj berzi vredi 128 mil EUR.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

U Beogradu od 8. maja samo bela taksi vozila - U slučaju da ne sprovedu odluku, taksiste očekuje velika kazna

Taksi vozila u prestonici od 8. maja moraju da budu bele boje, a taksista koji to ne uradi snosiće posledice u vidu kazne od 40.000 dinara. U ovom trenutku, gotovo svi su ispoštovali odluku koja je stupila na snagu 2021. godine. Takođe, veliki broj njih iskoristio je subvencije države, koje su iznosile 8.000 EUR po vozilu, pa je trenutno oko 1.700 automobila starosti između jedne i tri godine. - Od 8. maja svi moraju da budu u beloj boji,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.