NavMenu

Nagrada "Laza Kostić" pripala Zvonku Karanoviću

Izvor: eKapija Petak, 01.03.2013. 09:12
Komentari
Podeli

Zvonko KaranovićZvonko Karanović

Na 19. Međunarodnom salonu knjiga u Novom Sadu, potpredsednik Vlade AP Vojvodine i pokrajinski sekretar za kulturu i javno infromisanje Slaviša Grujić uručio je nagradu "Laza Kostić" književniku iz Beograda Zvonku Karanoviću.

Karanović je nagrađen za knjigu pesama u prozi "Mesečari na izletu" ("Lom", Beograd 2012.). na osnovu jednoglasne odluke žirija, kojim je predsedavao Nenad Šaponja. Žiri je razmatrao oko 90 naslova, a Karanovićeva knjiga je bogatim pesničkim ispovedanjem osvojila čitaoce.

Nagrada "Laza Kostić" dodeljuje se za najbolje književno ostvarenje objavljeno između dva novosadska Salona knjiga, počev od 2007. godine. Nagrada se dodeljuje po žanrovima koje je koristio Laza Kostić u svom stvaralaštvu. Za izdavački poduhvat, žiri je proglasio desetotomna Celokupna dela Desanke Maksimović, u izdanju pesnikinjine Zadužbine, "Službenog glasnika" i Zavoda za udžbenike iz Beograda. Specijalna nagrada dodeljena je IK "Prometej" iz Novog Sada za višegodišnji poduhvat izdavanja lingvističke edicije - temelja naše savremene jezičke kulture.

Književnoj opštini Vršac specijalna nagrada pripala je za biblioteku "Evropska nagrada za poeziju", koju je pokrenuo i uređivao pokojni Petar Krdu, a IK "Altera" iz Beograda za knjigu "Tragovima Laze Kostića", nedavno preminulog Radivoja Stokanova.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

U Beogradu od 8. maja samo bela taksi vozila - U slučaju da ne sprovedu odluku, taksiste očekuje velika kazna

Taksi vozila u prestonici od 8. maja moraju da budu bele boje, a taksista koji to ne uradi snosiće posledice u vidu kazne od 40.000 dinara. U ovom trenutku, gotovo svi su ispoštovali odluku koja je stupila na snagu 2021. godine. Takođe, veliki broj njih iskoristio je subvencije države, koje su iznosile 8.000 EUR po vozilu, pa je trenutno oko 1.700 automobila starosti između jedne i tri godine. - Od 8. maja svi moraju da budu u beloj boji,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.