NavMenu

Iz pogona "Ball Packaging Europe" 1,5 milijardi limenki u 2013. - Kreće izvoz za Libiju

Izvor: Beta Utorak, 29.01.2013. 15:37
Komentari
Podeli

Kompanija za proizvodnju limenki "Ball Packaging Europe" iz Beograda najavila je danas da će u ovoj godini prvi put proizvesti 1,5 milijardi limenki, koliki je i instalisani kapacitet fabrike, a prvi put će izvoziti i na tržište Libije.

- Prošla godina je bila prva u kojoj smo proizveli više od milijardu limenki, odnosno 1,3 milijardi, a ove godine, zahvaljujući novim tržištima planiramo da premašimo taj broj - rekao je na konferenciji za novinare direktor "Ball Packaging Europe" David Banjai.

Banjai je najavio i da će bi do kraja ove godine fabrika "Ball Packaging Europe" iz Srbije trebalo da na tržište izbaci novu limenku koja manje šteti okolini, ali nije želeo da iznosi više detalja o tom poslu koji se radi u saradnji sa još jednom kompanijom.

- Naša fabrika u Srbiji je centar za testiranje novih rešenja za proizvodnju limenki, a trenutno se radi na ispitivanju novog načina proizvodnje tanjih limenki, koje će uštedom energije trošiti manje resursa i tako omogućiti održivi razvoj - kazao je on.

Banjai je podsetio da je prošle godine potrošnja vode u fabrici bila manja za 12%, struje za 10, a gasa za šest procenata, nego 2011. godine.

Regionalni direktor prodaje Bol pekidžinga za jugoistočnu Evropu Nenad Đurđević kazao je da će ove godine iz Srbije fabrika u Libiju izvesti oko 300 miliona limenki za partnere iz Pepsi-kole.

- Od 4.000 kontejnera sa robom koju srpska preduzeća godišnje izvezu u svim granama, "Ball Packaging Europe" će samo za Libiju izvesti 1.400 kontejnera - kazao je on.

Đurđević je podsetio da je prošle godine "Ball Packaging Europe" iz Srbije izvezao oko 80% ukupne proizvodnje.

- Iz Beograda se pokrivaju sva regionalna tržišta, od Turske i Grčke, pa sve do Češke, Rumunije, Mađarske, Slovačke - rekao je on.

Đurđević je kazao i da je "Ball Packaging Europe" pokrenuo i generisanje poslova sa drugim kompanijama, što daje priliku, kako je naveo, da zajedničkim istupanjem na inostranim tržištima šire saradnju.

Kao dobar primer saradnje naveo je onu sa uslužnom punionicom "Terra Production", koja je doprinela da u Srbiju dođe kompanija "Rauh" i najavio da će uskoro u Srbiji početi proizvodnja francuskog brenda "orangina" koji će se izvoziti u 10 zemalja, ali i dolazak američkog energetskog brenda "monster".

Prošle godine, kako je istaknuto, beogradska kompanija je imala rast prodaje od 36%, u odnosu na godinu pre, a prema preliminarnim rezultatima profit će biti oko 7,5 mil EUR, što je 2,5 puta više nego 2011. kada je profit bio 3 mil EUR.

"Ball Packaging", koji zapošljava 182 ljudi, u Srbiji posluje od 2004. godine i od tada je uložio 100 mil EUR.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

30.04.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Rekonstrukcija hotela Slavija kreće do kraja godine, neće biti rušenja - Novi kompleks u centru grada imaće dva hotela i poslovnu zgradu

Kompanija u vlasništvu porodice Matijević pre nekoliko meseci kupila je hotel Slavija, a radovi na rekonstrukciji trebalo bi da krenu već do kraja godine. To u izjavi za Nova.rs navodi Zoran Matijević, jedan od suvlasnika te kompanije, koji kaže da će zatražiti subvencije od države, ali da im je najvažnije da što pre dobiju neophodne dozvole. On za naš portal otkriva i kako će izgledati novi kompleks u centru grada. U januaru ove

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.