NavMenu

Španska ID Energy Group kupila tri solarna projekta u Srbiji - Najavljuju razvoj 200 MW solarnih kapaciteta do 2026. godine

Izvor: eKapija Sreda, 06.03.2024. 12:59
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay / markusspiske)
ID Energy Group, španska kompanija specijalizovana za razvoj i izgradnju solarnih elektrana, kupila je tri solarna projekta u Srbiji sa ukupnim kapacitetom većim od 40 MWp, saopštila je ta firma u svojoj objavi na LinkedInu.

Nabavljeni projekti su u poodmakloj fazi razvoja i njihova izgradnja bi trebalo da bude u toku sledeće godine. Drugi detalji nisu saopšteni.

- Zahvaljujući akviziciji 3 solarna projekta u naprednoj fazi, konsolidovali smo portfolio ID Energy Group u Srbiji. Izgradnja ovih projekata odvijaće se tokom 2025. godine i imaće kombinovani instalirani kapacitet veći od 40 MWp, što nas približava cilju razvoja 200 MWp u zemlji do 2026. godine – stoji u objavi španske kompanije koja je 2022. otvorila kancelariju u Beogradu.

Strani mediji pišu da ovaj potez naglašava ulogu Srbije kao ključnog igrača u tranziciji ka zelenoj energiji.


- Strateški prodor ID Energy Grupe u Srbiju, koji prati uspešno osnivanje firmi u Mađarskoj, Poljskoj i Litvaniji, moglo bi da posluži kao katalizator za dalje investicije u rastući sektor solarne energije u regionu Balkana – navodi BNN Breaking.

Medij dodaje da kupovina tri solarna projekta ne samo da povećava portfolio ID Energy grupe već igra i ključnu ulogu u ubrzavanju razvoja obnovljive energije u Srbiji.

B. P.

Komentari
Vaš komentar

Tema u žiži: Obnovljiva energija

Vidi sve
Pogledajte i ostale tekstove iz ove Teme u žiži

Top priče

26.04.2024.  |  Građevina

CLS: Gde je projekat mosta kod Ade Huje?

Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda je još u decembru 2019. dobila idejni projekat mosta na Adi Huji, koji je sa PDV-om plaćen oko 735.000 EUR, ali do današnjeg dana ništa nije urađeno, izjavio je Nikola Jovanović, direktor Centra za lokalnu samoupravu i nekadašnji gradski odbornik. - Da su nadležni odmah raspisali tender za izradu Projekta za građevinsku dozvolu i počeli sa prikupljenjem i drugih dozvola i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.