NavMenu

Solar Power prva kompanija u Crnoj Gori koja je dobila građevinsku dozvolu za izgradnju solarne elektrane

Izvor: Promo Petak, 01.03.2024. 09:11
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay / Bru-nO)
Podgorička kompanija Solar Power prva je i trenutno jedina kompanija u Crnoj Gori koja je ispunila sve uslove koje propisuje država za gradnju solarne elektrane, što je rezultovalo i izdavanjem građevinske dozvole.

Ova kompanija prepoznala je potencijale Crne Gore u proizvodnji električne energije iz obnovljivih izvora, pa će na Cetinju izgraditi solarnu elektranu Čevo ukupne snage 150 MW.

Za realizaciju ove investicije država je kompaniji Solar Power izdala urbanističko tehničke uslove, a dobili su i saglasnost na Elaborat procene uticaja na životnu sredinu. Još jedna značajna stavka jeste i ugovor o priključenju na elektroprenosnu mrežu koji je potpisan sa Crnogorskim elektroprenosnim sistemom (CGES).

Značajno je napomenuti da je investitor kompletan projekat solarne elektrane do tačke odobrenja doveo za nešto više od godinu i po dana.

Solarna elektrana Čevo biće izgrađena na zemljištu ukupne površine 1,3 miliona m2.

Izgradnja solarne elektrane počeće ove godine, a završetak radova očekuje se do kraja 2026.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.