NavMenu

Posebno preduzeće baviće se realizacijom projekta Expo Beograd 2027

Izvor: eKapija Četvrtak, 03.08.2023. 09:34
Komentari
Podeli
Predviđeni izgled EXPO 2027 (Foto: Siniša Mali/ Instagram)Predviđeni izgled EXPO 2027
Prema pravilima Međunarodnog biroa za izložbe (BIE), potrebno je osnovati novo preduzeće Expo Beograd 2027 koje će se isključivo baviti realizacijom projekta. Ovo je rekao ministar finansija Siniša Mali prilikom predsedavanja Koordinacionim timom za praćenje realizacije međunarodne specijalizovane izložbe Expo Belgrade 2027, koja će biti održana u Beogradu od 15. maja do 15. avgusta 2027. godine, sa temom "Igra(j) za čovečanstvo – sport i muzika za sve"/"Play for Humanity – Sport and Music for All", navedeno je na sajtu Vlade.

Kako je dodao, jedan deo jedan deo aktivnosti biće usmeren na izgradnju objekata, a drugi će se ticati same organizacije.

Na sednici je predloženo i formiranje podgrupa koje bi se bavile finansijskim pitanjima, praćenjem realizacije projekata, pravnim pitanjima, kao i sprovođenjem marketinških i promotivnih aktivnosti.

Mali je rekao da se očekuje da će Beograd i Srbiju u tim mesecima posetiti do tri miliona ljudi iz celog sveta, što će imati ogroman pozitivan uticaj na različite sektore u našoj zemlji.

Planirani Expo kompleks nalaziće se na prostoru koji je saobraćajno dobro povezan, između beogradske obilaznice i auto-puta Miloš Veliki, na teritoriji opštine Surčin.

Kompleks će uključivati sajamske hale, paviljone, smeštajne kapacitete i komercijalne objekte i biće uspešno povezan sa centrom grada i aerodromom, navodi se na sajtu Vlade.

Planirano je da približno 100 zemalja ima izložbene prostore unutar objekata, a četiri paviljona će biti posvećena temi izložbe, dok će postojati i centralni srpski paviljon.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

30.04.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Rekonstrukcija hotela Slavija kreće do kraja godine, neće biti rušenja - Novi kompleks u centru grada imaće dva hotela i poslovnu zgradu

Kompanija u vlasništvu porodice Matijević pre nekoliko meseci kupila je hotel Slavija, a radovi na rekonstrukciji trebalo bi da krenu već do kraja godine. To u izjavi za Nova.rs navodi Zoran Matijević, jedan od suvlasnika te kompanije, koji kaže da će zatražiti subvencije od države, ali da im je najvažnije da što pre dobiju neophodne dozvole. On za naš portal otkriva i kako će izgledati novi kompleks u centru grada. U januaru ove

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.