NavMenu

Blokbaster "Avatar: Put vode" premašio zaradu od 2 mlrd USD u svetu

Izvor: Danas Ponedeljak, 23.01.2023. 14:08
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay / Bokskapet)
Film Džejmsa Kamerona "Avatar: Put vode" podelio je publiku i kritičare, ali činjenica je da ljudi i dalje hrle u bioskope i da postoji šansa da će oboriti mnoge rekorde, pa je tako već premašio zaradu od 2 mlrd USD u svetu.

Sa 19,7 mil USD prihoda tokom ovog vikenda (od petka do nedelje) u Sjedinjenim Državama i Kanadi, u poređenju sa 31 milionom, koliko je zaradio prošlog vikenda, film Džejmsa Kamerona dominira na listi najuspešnijih već šestu nedelju zaredom, piše Index.hr.

Film je u Severnoj Americi zaradio gotovo 598 mil USD, a u ostatku sveta 1,43 milijarde, premašivši simboličnu granicu od 2 mlrd USD.


Ovo je postiglo samo šest filmova

U istoriji filma dosad je takvu zaradu ostvarilo samo šest filmova, među kojima su tri filmska ostvarenja ovog uspešnog kanadskog reditelja ("Avatar", "Avatar 2" i "Titanik"). Dugo iščekivani nastavak naučnofantastičnog blokbastera iz 2009. smešten je više od deceniju nakon događaja iz prvog filma i odvija se pod vodom.

Petog vikenda prikazivanja u bioskopima, "Mačak u čizmama 2": Poslednja želja zauzeo je drugo mesto sa zarađenih 11,5 mil USD. U ovom filmu mačak, koji se prvi put pojavio u drugom delu "Šreka", a zatim i u kasnija dva nastavka, kreće u epsku avanturu vraćanja svojih nekadašnjih života jer ih je potrošio osam i ostao mu je samo jedan.

Na trećem mestu, sa zarađenih 9,8 mil USD, našao se triler "M3GAN", priča o zastrašujućoj lutki, robotu programiranom da bude najbolji detetov prijatelj i najveći saveznik roditelja.

Film "Missing" Nika Džonsona i Vila Merika, na četvrtom je mestu s 9,3 mil USD, ispred "A Man Called Otto", s Tomom Henksom u glavnoj ulozi, koji je zaradio 9 mil USD.

Na šestom je mestu "Mayday" (5,3 mil USD), na sedmom "House Party" (1,7 miliona), na osmom "That Time I Got Reincarnated as a Slime" (1,5 mil USD), na devetom "Black Panther: Wakanda Forever" (1,4 miliona) i na desetom "The Whale" (1,3 miliona).
Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Raspisan tender za rekonstrukciju vodotornja i gradnju pasarele u okviru Ložionice vredan 12,6 mil EUR

Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu raspisala je tender za projektovanje (izrada PZI i PIO) i izvođenje radova u okviru kompleksa Ložionice. Tender se odnosi na rekonstrukciju vodotornja, izgradnju pasarele i opremanje, a reč je fazama 4 i Faze 5 restauracije kompleks kod Mostarske petlje. Opremanje objekata odnosi se na Vodotoranj, Ložionicu i poslovni Aneks (nabavka i ugradnja audio vizuelne tehnike, nameštaja,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.