NavMenu

Najavljena kompletna rekonstrukcija i elektrifikacija pruge Vrbas-Sombor

Izvor: eKapija Sreda, 11.01.2023. 15:48
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Lukasz Szwaj/shutterstock.com)Ilustracija
Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je nakon razgovora sa rukovodstvom opštine Vrbas da će se raditi kompletna rekonstrukcija pruge Vrbas-Sombor, kojom će vozovi ubuduće saobraćati 120 kilometara na sat. Ministar je naveo je da će vrednost projekta biti oko 80 mil EUR.

Kako je naglasio pruga Vrbas-Sombor je u veoma lošem stanju i na njoj trenutno nema putničkog saobraćaja, a doneta je i odluka da se vrlo brzo raspiše tender za projektovanje, a plan je da bude urađena potpuno nova pruga, gornji i donji stroj, kao i elektrifikacija.

Prema njegovim rečima, do sredine godine trebalo bi da bude potpisan ugovor o izgradnji brze saobraćajnice Sombor-Kula-Vrbas-Srbobran-Bečej-Novi Bečej-Kikinda, u dužini od 185 kilometara.

Vesić je rekao da će ova brza saobraćajnica biti građena u četiri etape, odnosno istovremeno će radovi krenuti sa Bačkog brega, sa Nakova i od autoputa prema Srbobranu i Vrbasu, odnosno Kuli.

On je napomenuo da je predviđena izgradnja dve petlje, što suštinski znači obilaznicu oko Vrbasa, gde je opština predvidela industrijsku zonu.

- To će mnogo značiti za dovođenje investitora, ali i po pitanju rasterećenja saobraćaja u opštini, jer tada teretni tranzitni saobraćaj neće ići kroz centar opštine - dodao je on.

Vesić je podsetio i da nekoliko važnih infrastrukturnih projekata obuhvataju i Vrbas, poput projekta izgradnje brze pruge Novi Sad - Subotica, koja će biti završena do 2025. godine.

On je dodao i da će Ministarstvo pomoći u izgradnji kanalizacije u nekoliko mesta u Vrbasu kroz projekat "Čista Srbija".

On je dodao i da je Ministarstvo preuzelo obavezu da preko Puteva Srbije uradi tranzitni put u ulici Danila Bojovića u Vrbasu, u dužini od pet kilometara.

- Putevi Vrbas-Bačko dobro polje i Vrbas-Zmajevo biće uneti u planove za rad, i shodno mogućnostima biće planirani za ovu ili narednu godinu - rekao je on.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

30.04.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Rekonstrukcija hotela Slavija kreće do kraja godine, neće biti rušenja - Novi kompleks u centru grada imaće dva hotela i poslovnu zgradu

Kompanija u vlasništvu porodice Matijević pre nekoliko meseci kupila je hotel Slavija, a radovi na rekonstrukciji trebalo bi da krenu već do kraja godine. To u izjavi za Nova.rs navodi Zoran Matijević, jedan od suvlasnika te kompanije, koji kaže da će zatražiti subvencije od države, ali da im je najvažnije da što pre dobiju neophodne dozvole. On za naš portal otkriva i kako će izgledati novi kompleks u centru grada. U januaru ove

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.