NavMenu

Prvi proizvođač liftova u BiH - Mack Lift planira širenje u inostranstvu sa gotovim proizvodom

Izvor: eKapija Utorak, 13.12.2022. 08:43
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: maxbelchenko/shutterstock.com)Ilustracija
U Srebreniku je nedavno pokrenuta prva kompanija u BiH za proizvodnju, ugradnju i održavanje liftova – Mack Lift.

Firmu su osnovala dva mlada čovjeka sa iskustvom u struci, kazao je za BiznisInfo.ba jedan od njih Mirsad Imširović.

– Kolega i ja, koji smo zajedno pokrenuli ovu priču, tokom rada za kompaniju koja se bavi istim poslom, uvidjeli smo da tu ima ogromnog prostora za napredak – kazao je Imširović.

Kako je rekao, potencijalni klijenti su građevinske firme, projektni uredi itd.

– Također, trenutno razvijamo ponudu "low budget" lift ili "home lift" koji bi se cjenovno značajno razlikovao od standardnih komercijalnih liftova i bio pristupačan za sve one koji i u svom domu imaju potrebu za liftom kao i za osobe sa invaliditetom, na koje naravno uvijek moramo misliti – naglasio je.

Interes za ovu vrstu usluga postoji.

– Mi smo na tržište ušli tiho i u vrijeme krize ali ćemo svojom voljom prevazići sve probleme i nadamo se predstaviti se kupcima na najbolji mogući način – istaknuo je sagovornik portala BiznisInfo.

Njihova namjera je da rade na domaćem tržištu, ali i da se šire izvan granica BiH.

– U ovu priču smo i krenuli sa namjerom da u što skorijem roku stupimo na strana tržišta. Naime, tržište liftova u Evropskoj uniji u prošloj godini iznosilo je 12,9 mlrd USD – kazao je mladi poduzetnik.


Prvenstveni cilj im je da postanu prepoznatljivi u okvirima Bosne i Hercegovine, a onda i šire, da okupe kvalitetan kadar i pokažu i drugim mladim ljudima da je, uz mukotrpan rad, i ovdje sve itekako ostvarivo.

– Naša priča je tek počela i mi smo svjesni da trčimo maraton, a ne sprint. Sada su nam potrebna kapitalna sredstva kako bismo nabavili resurse, opremu i ostalo i nadamo se da ćemo u godinama koje slijede imati uspjeha u tome. Dugoročno, naš cilj je da zaokružimo cjelokupan proces proizvodnje lifta na taj način da bi svaki segment tog proizvoda bio proizveden u našoj zemlji, gdje bismo mi izvozili drugima gotov proizvod a ne obratno – zaključio je Imširović.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

U Beogradu od 8. maja samo bela taksi vozila - U slučaju da ne sprovedu odluku, taksiste očekuje velika kazna

Taksi vozila u prestonici od 8. maja moraju da budu bele boje, a taksista koji to ne uradi snosiće posledice u vidu kazne od 40.000 dinara. U ovom trenutku, gotovo svi su ispoštovali odluku koja je stupila na snagu 2021. godine. Takođe, veliki broj njih iskoristio je subvencije države, koje su iznosile 8.000 EUR po vozilu, pa je trenutno oko 1.700 automobila starosti između jedne i tri godine. - Od 8. maja svi moraju da budu u beloj boji,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.