NavMenu

Bokan: Voli je protiv radne nedelje

Izvor: eKapija Sreda, 23.11.2022. 16:33
Komentari
Podeli
Dragan Bokan (Foto: Media Biro)Dragan Bokan
Voli je protiv ukidanja neradne nedelje, poručio je predsjednik Odbora direktora i osnivač ove kompanije Dragan Bokan na sastanku Odbora Udruženja trgovine Privredne komore Crne Gore (PKCG) na kojem su se održali pregovori o Opštem kolektivnom ugovoru i neradnoj nedjelji.

- Prije svega, dužan sam da istaknem da nismo imali informaciju o pregovorima i predlozima izmjena Opšteg kolektivnog ugovora i modela uvođenja radne nedelje, osim iz medija. Voli je protiv ukidanja neradne nedjelje, to je naš definitivan stav po tom pitanju - kazao je Bokan, prenosi Media Biro.

On je pozvao na poštovanje svih zakonskih regulativa i njihovu pravilnu primjenu, bez pronalaženja takozvanih rupa u zakonu i njegove zloupotrebe, koje, kako je naveo, za rezultat imaju prodaju gotovo svih kategorija životnih namirnica u uslovima koji su neadekvatni, rad pojedinih trgovina nedjeljom i raznorazna dovijanja i očiglednu namjeru da se izbjegne poštovanje zakona.

- Shodno tome, smatramo da je neophodno na benzinskim pumpama zabraniti prodaju svega osim štampe, goriva i elektronskih dopuna - poručio je.

Kako je naveo, očekuje i da se nedjeljom na pijaci zabrani prodaja svih industrijskih proizvoda koji nisu poljoprivredni.

- I da na način na koji je regulisana neradna nedjelja, isto pravilo važi za sve markete koji posluju u okviru pijaca.
Kada je u pitanju Opšti kolektivni ugovor, u ovom trenutku treba informisati privrednike i sva udruženja da daju svoje mišljenje. Protiv smo toga da se "preko noći" i na brzinu donose odluke sa kojima nismo upoznati - zaključio je Bokan.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

30.04.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Rekonstrukcija hotela Slavija kreće do kraja godine, neće biti rušenja - Novi kompleks u centru grada imaće dva hotela i poslovnu zgradu

Kompanija u vlasništvu porodice Matijević pre nekoliko meseci kupila je hotel Slavija, a radovi na rekonstrukciji trebalo bi da krenu već do kraja godine. To u izjavi za Nova.rs navodi Zoran Matijević, jedan od suvlasnika te kompanije, koji kaže da će zatražiti subvencije od države, ali da im je najvažnije da što pre dobiju neophodne dozvole. On za naš portal otkriva i kako će izgledati novi kompleks u centru grada. U januaru ove

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.