NavMenu

Regionalna poslovna konferencija "Žene od uticaja: Na sceni" od 26. do 28. aprila u Herceg Novom

Izvor: eKapija Subota, 01.04.2023. 09:27
Komentari
Podeli
Učesnici konferencije (Foto: Žene od uticaja)Učesnici konferencije
Druga po redu regionalna poslovna konferencija "Žene od uticaja: Na sceni" održaće se od 26. do 28, aprila u Lazure Hotel & Marina u Herceg Novom. Ovogodišnji događaj ima za cilj da u Crnoj Gori okupi članice iz biznisa, javnog sektora, zdravstva, ekspertkinje iz brojnih oblasti kao i ugledne žene u kulturi, umetnosti i diplomatiji.

Konferencija je podeljena u tri celine koje se bave poslovnom scenom, političkom scenom i scenom kreativnih industrija, a namenjena je poslovnoj javnosti i unapređenju biznisa kroz forme diskusija, treninga i umrežavanja.

Organizatorke Sanja Milosavljević (PRESS ROOM) i Jelena Vuletić (Balance2Business) ove godine posebno akcentuju da projekat ima za cilj da podstakne profesionalni razvoj, preduzetništvo i inovacije. Vrednost umrežavanja, deljenja iskustava i učenja od uspešnih ženskih liderki u različitim industrijama je ono što vas očekuje tokom ove dvodnevne konferencije.

Konferencija će okupiti 200 najuspešnijih žena Zapadnog Balkana, biće razmenjene poslovne ideje i iskustva, životne priče i konkretni načini za unapređenje i održivost biznisa koji su u potpunom ili delimičnom vlasništvu žena i muškaraca i žene koje su u Upravnim odborima korporacija.

- Želimo da saznamo od naših gostiju i dobijemo uvide o poslovnoj sceni regiona i kakve su trenutne šanse i prilike za razvoj biznisa. Izazovi tržišta su brojni ali usmjerenje će pomoći ženama - rekla je Sanja Milosavljević idejni tvorac ovog projekta i dodala da smo svi danas "na sceni", bilo da je to naše mikro ili makro okruženje.

- Kako se ponašamo u poslovnom životu, kako naš privatni život utiče na posao, i kako ići napred uprkos izazovima na tržištu, teme su od važnosti kojima ćemo se baviti. Dinamično društveno-ekonomsko okruženje u poslednjih nekoliko godina imalo je trajan uticaj na usvajanje novih trendova, pa smo svesniji digitalnog odnosa sa medijima i komunikacije na mrežama. Ove godine naglašavamo važnost ženskih glasova i perspektiva u oblikovanju bolje budućnosti za sve. Metafora pozornice je tu da bismo prenijele poruku o preduzimanju akcije, unapređenju sebe i naših biznisa i stvaranju razlike, zbog koje smo autentični - dodala je.

Da su inspiraciju za svrsihodan i dugoročan razvoj, umrežavanje, spoznaju vрednosti balansa, razmenu iskustava, strategije za uspeh, identifikaciju mogućnosti i izgradnju odnosa koji će rasti tokom godina pronašle kaže Jelena Vuletić iz Balance to Business, partnerka i organizatorka projekta i članica UO Hipotekarne Banke.

- Za svaku ženu, rad na kontinuiranom ličnom i profesionalnom razvoju može biti jedna od najmudrijih odluka ikada, poznavanje i svladavanje sebe, svojih želja, ciljeva i prioriteta je prava moć! - istakla je Vuletić.

Sa prošlogodišnje konferencije (Foto: Jelena Plivelić)Sa prošlogodišnje konferencije
Gosti na panelu o regionalnoj poslovnoj sceni "Kuda plovi ovaj brod?" daće odgovore na pitanja: Šta bi nam značajno poboljšalo poslovanje? Kako da budemo izvozno orijentisani i da li nam je važna politička sabilnost za poslovnu stabilnost? Ove realnosti utiču na sve od investitora, preduzetnika, najuspešnijih direktora iz kompanija, do privrednika i kupaca.

- Da li će inovacije poboljšati poslovnu scenu Balkana, jer smo kao region integrisaniji sa ostatkom Evrope i globalnom ekonomijom i dovesti do daljeg rasta i razvoja u narednim godinama pitaćemo naše učesnike - predsednicu Privredne komore Crne Gore Ninu Drakić, direktoricu u Privrednoj komori Srbije Branislavu Simanić, izvršnu direktoricu Philip Morris Montenegro i predsjednicu UO Američke privredne komore (AmCham) u Crnoj Gori Svetlanu Vuksanović, izvršnog direktora ICT Cortex Crna Gora Tarika Zaimovića, te potpredsednicu operacija u Authority Partners, predsednicu UO Bit Alijanse i predsednicu UO AmCham BiH Aminu Karić - poručuju organizatorke konferencije.

Konferencijski program se sastoji od pet celina, od kojih je jedan panel o ženama u politici, a jedan na engleskom jeziku o tome da li su biznisi žena investabilni.

Karen Medoks, ambasadorka Velike Britanije u Crnoj Gori potvrdila je svoje prisustvo na konferenciji.

Više informacija na www.zeneoduticaja.com
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.