NavMenu

Esun Solutions gradi malu solarnu elektranu u Temerinu

Izvor: eKapija Petak, 19.08.2022. 11:00
Komentari
Podeli

Ilustracija (Foto: Unsplash/Jose G.Ortega Castro)Ilustracija
Esun Solutions doo iz Novog Sada gradi malu solarnu elektranu u Temerinu. Mala solarna elektrana na zemlji pod nazivom "e SUN SOLUTIONS 1" imaće maksimalnu snagu od 999kW.

Elektrana se gradi na katastarskim parcelama br. 11577/1, 11578/1,11582/2 i 11583/2 , sve u KO Temerin.

Investitor planira da izgradnjom omogući kontinualnu proizvodnju električne energije koju će prodavati EPS-u kao krajnjem kupcu. Predviđeno je da se MSE izgradi pomoću 2.898 komada monokristalnih solarnih panela jedinične snage 380W.

Elektrana je planirana kao glavni objekat na budućoj građevinskoj parceli koja se nalazi u krajnjem severnom delu naselja Temerin. Prosečna insolacija lokacije na kojoj se gradi elektrana iznosi 2.135 časova godišnje. Kako je u ovoj zoni zemljište izuzetno plodno, černozem, mogu se primeniti i neki sistemi simbioze proizvodnje energije i hrane, predlaže se u urbanističkom planu.

Kako se navodi u urbanističkom planu, opština Temerin se nalazi u zoni sa intenzitetom sunčevog zračenja od preko 1.400 kWh/m2 godišnje, što ukazuje na veliku mogućnost korišćenja solarne energije u svrhu dobijanja toplotne i električne energije.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.04.2024.  |  Industrija

Bečko postojenje za tretman otpadnih voda radi po uzoru na prirodu i samo sebe snabdeva zelenom energijom - U Dunav se ispušta čista voda, kada će Beograd tim putem?

U bečko postrojenje za preradu otpadnih voda oko 6.000 litara stigne svake sekunde, a nakon 20 sati, u Dunav se ispušta čista voda. Ovo postrojenje, najveće je u Austriji i među pet najvećih u Evropskoj uniji, godišnje preradi oko 200 miliona kubnih metara otpadnih voda. Fabrika pokriva površinu od 490.000 m2, što je površina veća od Vatikana, a njome upravlja ebswien, bečka kompanija u gradskom vlasništvu. - Nakon mehaničkog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.