NavMenu

Delivery Hero postaje većinski vlasnik kompanije Glovo

Izvor: N1 Sreda, 06.07.2022. 08:03
Komentari
Podeli
(Foto: Pixabay.com/hjrivas)
Kompanija Delivery Hero postaće većinski akcionar u Glovu, sa udelom od oko 94% akcija, saopšteno je iz ove kompanije.

- Delivery Hero, vodeća svetska platforma za lokalnu dostavu, uspešno je preduzela sve završne radnje u transakciji vezano za GlovoApp23, S.A. - navodi se u saopštenju.

Kompanija će, kako se navodi, biti većinski akcionar u Glovu i imaće približno 94% akcija na "nerazvodnjenoj" osnovi u vodećoj višekategorijskoj platformi za dostavu. Akcionarski kapital kompanije Delivery Hero biće uvećan, a čeka se odobrenje za naknadno trgovanje akcijama, izveštava portal N1.

- Ovo partnerstvo predstavlja savršen spoj i veoma nam je drago što Glovu možemo da poželimo dobrodošlicu u porodicu Delivery Hero. Već godinama se poznajemo, poštujemo i verujemo jedni drugima. Naši timovi dele istu viziju, a ipak možemo puno toga da naučimo jedni od drugih razmenjujući znanja i istražujući tehnološke, kao i operativne sinergije - izjavio je Niklas Östberg, generalni direktor i suosnivač kompanije Delivery Hero, dodaje se u saopštenju.

Delivery Hero je, navodi se, vodeća svetska platforma za lokalnu dostavu koja posluje u više od 70 zemalja Azije, Evrope, Južne Amerike, Bliskog istoka i Afrike. Kompanija je osnovana kao uslužna dostava hrane 2011. godine, a danas upravlja sopstvenom platformom za dostavu na četiri kontinenta.

- Delivery Hero, čije je sedište u Berlinu, u Nemačkoj, upisan je na Frankfurtskoj berzi od 2017. godine, a sada je deo berzanskog indeksa MDAX - navodi se u saopštenju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

30.04.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Rekonstrukcija hotela Slavija kreće do kraja godine, neće biti rušenja - Novi kompleks u centru grada imaće dva hotela i poslovnu zgradu

Kompanija u vlasništvu porodice Matijević pre nekoliko meseci kupila je hotel Slavija, a radovi na rekonstrukciji trebalo bi da krenu već do kraja godine. To u izjavi za Nova.rs navodi Zoran Matijević, jedan od suvlasnika te kompanije, koji kaže da će zatražiti subvencije od države, ali da im je najvažnije da što pre dobiju neophodne dozvole. On za naš portal otkriva i kako će izgledati novi kompleks u centru grada. U januaru ove

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.