NavMenu

Poznat datum isplate zarade iz dobiti radnicima Pošte Srbije - Zaposleni mogu da se nadaju sumi od 24 do 48 hiljada dinara

Izvor: Beta Ponedeljak, 31.05.2021. 16:01
Komentari
Podeli
(Foto: Google Maps/screenshot)
Zarada iz dobiti za 2020. godinu zaposlenima u javnom preduzeću Pošta Srbije biće isplaćena 7. juna, na Dan Pošte Srbije, najavljeno je danas.

Odluku o toj isplati doneo je vršilac dužnosti direktora Pošte Srbije Zoran Đorđević posle dobijanja saglasnosti Vlada Srbije o raspodeli dobiti tog preduzeća.

Zarada iz dobiti za prošlu godinu zaposlenima će ;biti isplaćena u skladu sa Кolektivnim ugovorom. Licima angažovanim na povremenim i privremenim poslovima u Pošti Srbije, počev od 16. juna ove godine, neto cena rada biće uvećana za skoro jednu trećinu (27,73 procenta) odnosno na 183,93 dinara.

To znači da ni jedno lice angažovano na privremenim i povremenim poslovima u Pošti Srbije od tog datuma neće primati novčanu naknadu nižu od iznosa važeće minimalne zarade u Srbiji.

Kako je saopštila Pošta Srbije, Danas je doneta i odluka da zaposleni na određeno i neodređeno vreme, kojima je potrebna finansijska pomoć, dobiju i mogućnost da od 15. juna podnesu zahtev za beskamatnu pozajmicu u iznosu od 24.000 do 42.000 dinara na period od šest meseci.

Ovim merama rukovodstvo Pošte Srbije nastavlja da unapređuje materijalni položaj zaposlenih, pre svega onih na najtežim poslovima u tehnologiji – poštara, dostavljača, radnika u preradi i šalterskih radnika, za koje je od prošlog meseca uveden stimulativan način obračuna zarada, ističe se u saopštenju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

29.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Raspisan tender za rekonstrukciju vodotornja i gradnju pasarele u okviru Ložionice vredan 12,6 mil EUR

Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu raspisala je tender za projektovanje (izrada PZI i PIO) i izvođenje radova u okviru kompleksa Ložionice. Tender se odnosi na rekonstrukciju vodotornja, izgradnju pasarele i opremanje, a reč je fazama 4 i Faze 5 restauracije kompleks kod Mostarske petlje. Opremanje objekata odnosi se na Vodotoranj, Ložionicu i poslovni Aneks (nabavka i ugradnja audio vizuelne tehnike, nameštaja,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.