NavMenu

Beograd kupuje ruske tramvaje i trolejbuse?

Izvor: Sputnik Ponedeljak, 15.02.2021. 14:20
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: TRONIN ANDREI/shutterstock.com)Ilustracija
Na sastanku srpske i ruske delegacije u Beogradu, koju su predvodili premijerka Ana Brnabić i potpredsednik Vlade Rusije Jurij Borisov, razgovaralo se o mogućnosti da ruske kompanije prošire poslovanje u Beogradu, kao i da ulažu u transportnu infrastrukturu srpske prestonice.

To je nakon sastanka izjavio zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, koji je podsetio da su Lukoil i NIS, koji je u ruskom vlasništvu i već dugo prisutni na srpskom tržištu, a da se danas razgovaralo o mogućnosti da oni prošire svoje poslovanje.

- Razgovarali smo i o mogućnosti da oni ulažu u transportnu infrastrukturu Beograda. Obavestili smo ih da ćemo uporedo sa beogradskim metroom pokrenuti i projekat javno-privatnog partnerstva za BG voz - rekao je Vesić.

Dodao je da je to investicija između 800 i 900 mil EUR, a podrazumeva izgradnju više od 110 kilometara nove pruge, kao i kupovinu novih kompozicija.


- BG voz kao gradska železnica treba da bude dopuna metoru i biće jedinstven sistem s metroom koji počinjemo da radimo ove godine - naveo je Vesić.

Razgovaralo se, kaže, i o mogućnosti da Beograd kupi ruske tramvaje, ali i trolejbuse.

Vesić je pozvao ruske kompanije da investiraju u Beograd i dodao da su oni u našem gradu dobrodošli.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

02.05.2024.  |  Vesti

Ko je Adrijana Mesarović, nova ministarka privrede?

Izabrana je nova Vlada Srbije, a među ministrima koji će voditi ekonomsku politiku zemlje, našlo se i novo ime. Naime, nova ministarka privrede biće Adrijana Mesarović. Dosad je bila članica gradskog veća Novog Sada za budžet, finansije i investicije. Kako se navodi u njenoj zvaničnoj biografiji, rođena je u Novom Sadu 1981. godine, gde i danas živi i radi. Osnovno, srednje i visoko obrazovanje završila je i stekla u svom rodnom

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.